Verhalen

Berber's avontuur bij Damstra; op stage in de installatietechniek

Berber is 20 jaar oud en loopt momenteel stage bij Damstra. Zij volgt de HBO-opleiding Bedrijfskunde van NHL Stenden in Leeuwarden en zit in haar vierde en tevens laatste jaar. De stage gaat 20 weken duren. Afgelopen maandag is ze gestart met haar stage op de afdeling HRM.

Haar stage heeft ze zelf geregeld. “Ik kom oorspronkelijk uit Driezum, dus ik was altijd al bekend met Damstra vanwege hun aanwezigheid en sponsoring in de regio. Maar ik was nieuwsgierig naar hoe het er intern uitzag, achter de schermen zeg maar. Toen er een stagiaire werd gevraagd voor het opvangen van het zwangerschapsverlof van collega Sterre Stenekes heb ik gelijk gereageerd. Ik ben altijd al geïnteresseerd in HRM en wil meer ervaring opdoen op dat gebied. Bij Damstra kan ik niet alleen HRM ontdekken, maar ook Kwaliteit en Marketing, wat heel mooi uitkomt”.

Verhalen

Fijne werksfeer

Bedrijfskunde is een brede studie, dus het was lastig om een stage te kiezen. “Het was niet zozeer de installatietechniek zelf, maar meer mijn nieuwsgierigheid naar het bedrijf. Damstra bestaat al meer dan 100 jaar en ik hoorde alleen maar positieve verhalen om me heen, vooral over de fijne werksfeer. En dat kan ik nu bevestigen. Je wordt gelijk opgenomen door je collega’s”.

Opleiding

Vanuit school is er best veel vrijheid. Tijdens haar stage moet ze beroepsproducten leveren. Dit kan een nieuwe functieomschrijving zijn, maar ook een onderzoek. Berber is van plan om een medewerkers tevredenheidsonderzoek te doen. “Ik kan dat opstellen, uitvoeren en daarna een rapportage erover maken”. Jildou de Boer van HRM begeleidt Berber in haar avontuur bij Damstra.

Voor de toekomst

Na haar studie wil Berber gaan reizen. Vanuit school heb ik al een stukje mogen proeven van het reisleven. Ik heb een de minor Eventmanagement gevolgd in Thailand en Bali. En dat smaakte naar meer.  “Ik ben vooral geïnteresseerd in Zuid-Amerika, met name de Inca’s en de Maya’s vanwege hun geschiedenis en prachtige natuur”.

Maar voor nu moet ze aan de bak voor Damstra en daar heeft ze heel veel zin in. Haar minor in Eventmanagment komt ook goed van pas. “De marketingafdeling zei gelijk al dat ik mee kan werken aan het event Promotiedagen Noord Nederland. Daar staat Damstra zelf met een stand. Dit maakt het zo leuk bij Damstra. De afwisseling van het werk en de mogelijkheden om meer kennis en ervaring op te doen”!

Verhalen