Bespaar op uw gasrekening en kies voor een warmtepomp! Wilt u uw woning duurzaam verwarmen en misschien wel helemaal energie neutraal verwarmen? Dan is een warmtepomp een zeer interessante optie.

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke energieopwekker die optimaal gebruikmaakt van de natuurlijke warmte in de aarde. Een warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming van uw woning en uw tapwater, maar kan ook uw woning in de zomer verkoelen. Niet iedere warmtepomp kan koelen, alleen bepaalde modellen. De pomp gebruikt elektriciteit en levert drie tot vijf keer meer energie.

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt hij stroom, maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp. Een warmtepomp werkt eigenlijk als een soort omgekeerde koelkast. Een warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht en bodem (grond of grondwater) en zet dit om in bruikbare energie voor het verwarmen of koelen van uw woning en/of voor het verwarmen van tapwater.  U kunt uw huis verwarmen met een hybride of een volledig elektrische warmtepomp, ook wel de all electric warmtepomp genoemd.

Duurzaam

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is de snelste manier van verduurzamen. U breidt namelijk uw bestaande cv-installatie uit met een warmtepomp. U bent daarmee niet volledig van het aardgas af, maar bespaart jaarlijks tot wel 70% op uw gasverbruik zonder eerst ingrijpend te hoeven verbouwen. Met de extreem gestegen gasprijzen en het aanpassen van de salderingsregeling is een hybride warmtepomp een goed alternatief voor zonnepanelen. Óf een mooie uitbreiding als u al zonnepanelen hebt.

All electric warmtepomp

Met een volledig elektrische warmtepomp bent u helemaal van het aardgas af. Zo’n warmtepomp doet hetzelfde als wat een cv-ketel doet. Hij verwarmt uw huis en levert warm water zonder dat u aan comfort hoeft in te leveren. De warmtepomp moet daarvoor wel goed passen bij uw woonwensen en huis. Wij geven u graag advies. Blijkt uw huis niet geschikt te zijn voor gasloos wonen, dan is een hybride warmtepomp wellicht een oplossing.

Subsidie warmtepomp

De ISDE-subsidie is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om particulieren en bedrijven te stimuleren om minder gas te gebruiken en over te stappen op duurzame energie. Het is bedoeld als tegemoetkoming bij de aanschaf van een warmtepomp voor bestaande bouw. Dat maakt de aanschaf van dit duurzame alternatief voor een cv-ketel op gas nog aantrekkelijker.

U kunt een aanvraag doen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie wanneer u aan de voorwaarden van de RVO voldoet. Een voorbeeld van een voorwaarde is dat u kunt aantonen dat de warmtepomp door een deskundige installateur geïnstalleerd is. U vindt alle voorwaarden om in aanmerking voor subsidie te komen op rvo.nl.

Per jaar is er een bepaald budget voor de ISDE-subsidie beschikbaar. In 2023 is het totale budget voor de ISDE-subsidie (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie) verhoogd tot 350 miljoen euro. De ISDE-subsidie geldt alleen voor bestaande bouw en niet voor nieuwbouw. Het geclaimd budget wordt bijgehouden op de site van de Rijksoverheid.

Joost geeft u graag
een persoonlijk advies

Teamleden

Joost Vis

Adviseur Duurzaam Particulier
Telefoon:
E-mailadres:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.