Duurzame techniek particulier

Financiering en subsidie

In Nederland zijn er verschillende financiële mogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning.

Financiering

Energiebespaarlening Warmtefonds: De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren. Het Warmtefonds wil het mogelijk maken dat iedere eigenaar-bewoner de eigen woning kan verduurzamen. Daarom komen ook huizenbezitters die ouder zijn dan 75 jaar of onvoldoende leenruimte hebben mogelijk in aanmerking voor deze lening.

Duurzaamheidslening Gemeente: Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert

Subsidie

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE): Bent u eigenaar van een koopwoning? En is dit uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet, elektrische kookvoorziening en met 5 typen isolatiemaatregelen. Wilt u meer weten over de ISDE subsidie? Dan kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

BTW 0%-tarief: Vanaf 1 januari 2023 is het btw-tarief voor de installatie en levering van zonnepanelen 0%. Een belangrijke voorwaarde is dat het moet gaan om zonnepanelen op of bij een woning. Wilt u meer weten over de BTW? Dan kunt u terecht op de website van de Belastingdienst.

 

 

Financiering en subsidie zonnepanelen

Joost geeft u graag
een persoonlijk advies

Teamleden

Joost Vis

Adviseur Duurzaam Particulier
Telefoon:
E-mailadres:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.