Duurzame techniek particulier

Laadpaal kopen voor thuis

Wilt u een laadpaal kopen voor uw elektrische auto? Dan bent u niet de enige. Elektrisch rijden heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en er rijden steeds meer elektrische en hybride auto’s op de Nederlandse wegen. En dat is een goede keuze, want elektrisch rijden is beter voor het milieu.

Damstra helpt u graag bij de stap naar elektrisch rijden en gemakkelijk zelf aan huis uw auto opladen. In dit artikel behandelen we de vragen die u vast en zeker heeft over de aanschaf van uw eigen oplaadstation.

Projecten

Je eigen laadpaal kopen voor thuis

Heeft u of krijgt u binnenkort een elektrische auto? Dan heeft een eigen laadpaal bij huis veel voordelen. Een eigen laadpaal biedt zekerheid, en is daarnaast dus op termijn terug te verdienen. In combinatie met zonnepanelen en uw eigen duurzame energie gaat dat zelfs nog sneller. Rijdt u uw auto daarnaast zakelijk, dan kunt u de laadkosten verrekenen met uw werkgever. Met een eigen laadpaal kunt u precies inzien hoeveel stroom u heeft verbruikt. 

  • U bent verzekerd van een plek aan de laadpaal
  • Thuis laden is ruim 40% goedkoper dan publiek laden
  • Thuis laden met een eigen laadpaal gaat tot 10 keer sneller dan laden via een normaal stopcontact
  • U kunt opladen wanneer het u uitkomt
  • U kunt opladen met uw eigen zonne-energie
  • U kunt zonne-energie van uw eigen zonnepanelen opslaan in uw elektrische auto
Laadpaal kopen voor thuis

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een laadpaal?

Als u een laadpaal gaat aanschaffen is het goed om met diverse dingen rekening te houden. Uiteraard begeleidt Damstra u hier ook in met advies op maat.

Laadvermogen

Bij het kiezen van een laadpaal is het essentieel om de laadcapaciteit te begrijpen. Dit hangt af van de netwerkaansluiting, het maximale laadvermogen van de laadpaal en de onboard charger van uw elektrische voertuigen. Zorg ervoor dat uw elektrische auto geschikt is voor het type laden dat de gekozen laadpaal biedt.

Vaste kabel of losse kabel

Overweeg de keuze tussen een laadpaal met een vaste kabel of een socket met een losse kabel. Een vaste kabel maakt snel en gemakkelijk opladen mogelijk, maar u moet wel rekening houden met schoonmaakwerkzaamheden en mogelijke beperkingen in het type stekkers dat bij uw auto past.

Dynamic Load Balancing

Bij het opladen van een elektrische auto kan overbelasting van het energienetwerk optreden, vooral als u gelijktijdig ook andere energie-intensieve apparaten gebruikt. Overweeg daarom een laadpaal met Dynamic Load Balancing, wat de stroom reguleert om overbelasting te voorkomen en de laadsnelheid aanpast op het beschikbare vermogen.

Locatie en installatiegemak

Denk na over de optimale locatie van de laadpaal. Houd rekening met de afstand tot de meterkast en eventuele installatiekosten die kunnen stijgen bij grotere afstanden. Zorg ervoor dat de laadpaal op een plek staat waar u er makkelijk bij kunt.

Onderhoud en software-updates

Informeer naar het onderhoud van de laadpaal en controleer of er regelmatig software-updates beschikbaar zijn. Dat draagt namelijk bij aan de betrouwbare en langdurige werking van de laadpaal.

Overige factoren

Bij de keuze van een laadpaal zijn er nog verschillende andere factoren om te overwegen, zoals de gewenste kabellengte bij een vaste kabel, de gewenste laadsnelheid, de geschiktheid van uw meterkast, het type laadpaal (staand of op een paal), gebruik van zonnestroom, de mogelijkheid tot vergrendeling voor exclusieve toegang en de wens om kosten automatisch te verrekenen met uw werkgever.

Ook een eigen laadpaal bij huis hebben?

Onze vakmensen kunnen u zeer goed adviseren en proberen rekening te houden met uw wensen. Laad voortaan gemakkelijk en snel thuis op.

Wat kost een laadpaal inclusief montage?

Een laadpaal is meer dan alleen een stopcontact op een paal. Voor het plaatsen van een laadpaal moeten er een aantal werkzaamheden uitgevoerd worden, zoals aanpassingen in de meterkast en misschien graafwerkzaamheden in de oprit. De kosten voor de laadpaal zelf zijn daardoor een onderdeel van het volledige kostenplaatje.

Bij de volledige installatiekosten voor de laadpaal inclusief montage moet u denken aan bedragen tussen de €1.500,- en €2.500,-. De kosten kunnen flink verschillen per situatie. Daarom stellen wij graag een offerte op maat voor u op.

Beveiliging

Je laadpaal installeren doe je bij Damstra

Vanaf de meterkast leggen we de kabel zo efficiënt mogelijk naar buiten, naar de laadpaal. De route van de kabel loopt vaak via de kruipruimte, indien aanwezig. Het is daarom belangrijk dat deze droog en toegankelijk is. De kabel wordt zo gelegd dat er zo min mogelijk graafwerk nodig is in de tuin of op de oprit. Daar plaatsen we het laadpunt aan de muur of op een paal, al dan niet met verzwaarde sokkel. 

Inbegrepen bij de prijs zijn altijd:

  Voorrijkosten
✓ 
Monteren en plaatsen paal
  Klein materiaal
  Tot 1 m² graafwerk (bestratingswerk uitgesloten)
  Aanschaf van de laadpaal

Ons ervaren team installeert uw laadpaal met zorg en aandacht, zodat deze niet alleen efficiënt, maar ook veilig functioneert. Damstra waarborgt de naleving van strikte veiligheidsnormen en certificeringen. Onze focus ligt op gebruiksgemak, waarbij we aandacht hebben voor het type stekker, de kabellengte en de extra functies die passen bij uw gebruik. We kijken goed naar uw energiemanagement en streven zo naar een efficiënter energiegebruik, wat resulteert in duurzame kostenbesparingen op lange termijn.

Joost geeft u graag
een persoonlijk advies

Teamleden

Joost Vis

Adviseur Duurzaam Particulier
Telefoon:
E-mailadres:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een eigen laadpaal thuis overwegen?

Een eigen laadpaal thuis biedt veel voordelen zoals kostenbesparing, gemak, en de mogelijkheid om te laden met zonne-energie van uw eigen zonnepanelen. U bent verzekerd van een laadplek en kunt laden wanneer het u uitkomt.

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal thuis vergeleken met publiek laden?

Thuis laden is tot wel 40% goedkoper dan publiek laden en gaat tot 10 keer sneller dan laden via een gewoon stopcontact. Bovendien kunt u de laadkosten verrekenen met uw werkgever als u de auto zakelijk gebruikt.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een laadpaal?

Belangrijke overwegingen zijn het type stekker, de kabellengte, en de benodigde aanpassingen in uw meterkast. Daarnaast is het goed om na te denken over de locatie van de laadpaal en eventuele graafwerkzaamheden.

Wat kost een laadpaal inclusief montage?

De kosten variëren tussen €1.500 en €2.500, afhankelijk van de specifieke situatie en benodigde werkzaamheden. Dit is inclusief voorrijkosten, montage, klein materiaal, en beperkt graafwerk.

Wat is inbegrepen bij de installatiekosten van een laadpaal?

Bij de prijs inbegrepen zijn de voorrijkosten, het monteren en plaatsen van de paal, klein materiaal, en tot 1 m² graafwerk. Bestratingswerk is uitgesloten.