Home

Zonnepanelen Leeuwarden

Zonnepanelen kopen in Leeuwarden – Leeuwarden is, net als veel andere steden, stappen aan het zetten om een duurzamere en milieuvriendelijkere stad te worden. Zonnepanelen zijn een groot onderdeel van deze transitie. De stad heeft een goede geografische ligging om zonne-energie te benutten, met veel zonnige dagen om de zonnepanelen van stroom te voorzien.

Wij geven u advies en berekenen graag voor u de investering, opbrengst en terugverdientijd. Zonnepanelen worden geplaatst door gecertificeerde medewerkers van Koninklijke Damstra Installatietechniek uit Friesland.

Ik wil een vrijblijvend afspraak maken
Zonnepanelen Leeuwarden

Zonnepanelen Leeuwarden

Zonnepanelen Leeuwarden: de voordelen

Zonnepanelen bieden een groot aantal voordelen. Eerst en vooral zijn ze een groene, hernieuwbare energiebron. Door zonnepanelen te gebruiken, verkleint u uw ecologische voetafdruk en draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

Naast milieuvriendelijk kunnen zonnepanelen ook een geweldige manier zijn om geld te besparen. Na de initiële investering voor het installeren van de panelen, kunnen de elektriciteitskosten sterk worden verminderd of zelfs worden geëlimineerd. In sommige gevallen kunt u zelfs overtollige elektriciteit terugverkopen aan het elektriciteitsnet.

  • Direct besparen op uw maandlasten
  • Geld terugverdienen door de teruglevering van stroom, zolang de salderingsregeling nog van kracht is.
  • Investeren in duurzame energie
  • Gratis advies van gecertificeerd personeel
Zonnepanelen Leeuwarden

Is het nog verstandig om zonnepalen te kopen?

Ja! Het is zeker verstandig om te investeren in zonnepanelen. Dit zorgt voor een besparing op de energiekosten, verhoogt de waarde van je huis en draagt bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien blijft de huidige regelgeving omtrent zonnepanelen gunstig, met een salderingsregeling en een 0% btw-tarief op zonnepanelen. We geven u graag meer uitleg hierover.

Zonnepanelen Leeuwarden: Blijft de salderingsregeling bestaan?

In Nederland is er een salderingsregeling. – Met deze regeling kunnen huishoudens en kleine bedrijven hun eigen opgewekte elektriciteit terugleveren aan het net.

– De elektriciteit die ze niet gebruiken, wordt verrekend met hun eigen verbruik. Overtollige energie die niet kan worden gecompenseerd, wordt gecompenseerd. Deze regeling geldt tot 2031 en wordt vanaf 2025 geleidelijk afgebouwd.

Zonnepanelen zijn echter ook na 2025 nog een waardevolle en duurzame investering. Zonnepanelen leveren energie terug aan het net als ze meer elektriciteit produceren dan er wordt gebruikt.

– Als je meer energie opwekt dan verbruikt, krijg je geld terug van je energieleverancier. – Dit geldt voor een periode van een jaar. – Het bedrag dat je terugkrijgt, is afhankelijk van het overschot aan opgewekte energie.

Vanaf 1 januari 2024 is het btw-tarief voor de installatie en levering van zonnepanelen 0%.

Voor woningen is het btw-tarief verlaagd van 21% naar 0%. Dit betekent dat je geen btw meer hoeft te betalen voor zonnepanelen op je huis.

Deze bepaling geldt ook voor zonnepanelen op een garage, schuur of ander bijgebouw op je erf. Voorwaarde is wel dat het bijgebouw als woning wordt gebruikt of ter beschikking wordt gesteld.

Houd er wel rekening mee dat deze 0%-bepaling alleen geldt voor woningen. Voor zonnepanelen op andere gebouwen, zoals bedrijfspanden, geldt nog steeds het btw-tarief van 21%. – Het is belangrijk om te weten dat je de btw voor zonnepanelen niet meer kunt terugvorderen. – Dit geldt voor zonnepanelen die je vóór 1 januari 2023 hebt gekocht en geïnstalleerd.

 

Kan ik btw terugvragen voor mijn zonnepanelen?

Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over het btw-tarief op zonnepanelen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Bij het overwegen van de aanschaf van zonnepanelen in Leeuwarden zijn er diverse factoren waarmee u rekening dient te houden om de juiste keuze te kunnen maken. Een investering in zonnepanelen is niet alleen een stap naar duurzamere energievoorziening, maar ook naar potentieel aanzienlijke besparingen op de lange termijn. Hieronder vindt u een aantal tips waar u erekening mee dient te houden:

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Allereerst moet u ervan overtuigd zijn dat uw dak en dakbedekking geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Er moet voldoende ruimte op het dak zijn om echt profijt te hebben van zonnepanelen. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u controleren. Een standaard zonnepaneel heeft meestal een afmeting van 1 meter bij 1,7 meter, maar er bestaan ook zonnepanelen met andere afmetingen. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat er ook ruimte tussen de zonnepanelen moet zijn. Dit is ongeveer 20 centimeter vanaf de dakrand en 1,8 centimeter tussen de panelen zelf. Voor platte daken zijn er andere richtlijnen van toepassing. Een complexe berekening? We staan klaar om u te helpen bij het opstellen van een dakplan.

Watvoor zonnepanlen heb ik nodig?

Er bestaan diverse soorten zonnepanelen, zoals monokristallijn, polykristallijn en dunne film. De selectie van een specifiek type zonnepaneel kan afhangen van de efficiëntie van het paneel, maar ook van de prijs. Hoe hoger de efficiëntie van het zonnepaneel, hoe groter de investering. Verder kan het uiterlijk van het paneel een rol spelen. Op een plat dak is een zonnepaneel bijvoorbeeld minder zichtbaar dan op een hellend dak. Ook hierbij moet altijd rekening worden gehouden met de verschillende kenmerken van zonnepanelen en uw energieconsumptie.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

U kunt alleen bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft als u uw energieverbruik kent. Op basis van uw elektriciteitsverbruik kunnen we u assisteren bij het schatten van het vereiste type en aantal zonnepanelen. Hoe efficiënter het paneel, hoe meer energie het kan genereren. Dit kan voordelig zijn, vooral als de ruimte op het dak beperkt is. Overweeg dus altijd de efficiëntie van het paneel in verhouding tot de opbrengst en de investering.

Zonnepanelen met of zonder optimizers?

Een optimizer is een apparaat. Het controleert zonnepanelen individueel. Het optimaliseert ze. Dit gebeurt om het hele zonne-energiesysteem efficiënter te maken. Een optimizer vermindert de invloed van schaduw, panelen die verschillende kanten op wijzen of schuin staan. Op deze manier wordt de energieproductie gemaximaliseerd. Een optimizer wordt doorgaans geplaatst op of nabij elk zonnepaneel in het systeem. Het verbetert de energieopbrengst van elk zonnepaneel door schaduw en prestatieverschillen te verminderen. Zonder optimizers presteert het zonne-energiesysteem minder goed door het minst efficiënte zonnepaneel. Optimizers zorgen ervoor dat elk paneel onafhankelijk van de andere kan functioneren.

Zonnepanelen bestellen bij Damstra in Leeuwarden?

Bent u gereed om over te stappen naar duurzame energie en tegelijkertijd te bezuinigen op uw energiekosten? Van offerte aanvragen tot groene stroom genieten, wij helpen u gedurende het hele proces. Met Koninklijke Damstra Duurzaam profiteert u optimaal van zonne-energie, afgestemd op uw omstandigheden en behoeften.

Stap 1. Vraag een offerte aan

Neem contact op met Damstra voor een prijsopgave. Verstrek informatie over uw dak, uw energiegebruik en uw specifieke behoeften. Op basis van deze informatie zal Damstra u een geschikt advies geven.

Stap 2. Bestelling plaatsen of directe levering

Na uw goedkeuring van de offerte, zal Damstra de zonnepanelen voor u aanschaffen. Indien de panelen beschikbaar zijn, kunnen ze ook meteen aan u worden bezorgd.

Stap 3. Installatie van de zonnepanelen

Het deskundige team van Damstra zal de zonnepanelen bij u plaatsen. Ze garanderen dat de panelen perfect werken en onmiddellijk groene energie leveren.

Stap 4. Geniet van uw eigen groene stroom!

Na de installatie van de zonnepanelen, kunt u meteen genieten van uw eigen duurzame energie. Ervaar de milieuvoordelen en bespaar op uw energiekosten.

Ik wil vrijblijvend een offerte ontvangen

Bent u klaar om te investeren in duurzaamheid in Leeuwarden? Neem contact op met Damstra Installatietechniek voor een vrijblijvende offerte. Samen maken we uw energietoekomst groen en voordelig.

Wilt u zonnepanelen in Leeuwarden? Wij adviseren u graag!

Pieter Harm Sipma

Pieter Harm Sipma

Projectleider
Telefoon:
E-mailadres:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.