Verhalen

Lennart Reinders en Wietske IJdema zijn blij met Damstra Duurzaam

In 2023 hebben Lennart Reinders en Wietske IJdema een mooie stap gezet op weg naar duurzaamheid door te kiezen voor zonnepanelen. Ze genieten van een prachtig huis met een spectaculair uitzicht, maar wat hun huis bijzonder maakt, is de architectuur. Ze wonen al 21 jaar met veel plezier in een zogenaamde kasteelwoning, ontworpen door de architect Sjoerd Soeters. Na 21 jaar werd het echter tijd om te verduurzamen.

“De beslissing om zonnepanelen te installeren was geen impulsieve keuze; zegt Reinders. Na grondig onderzoek hebben wij veel aanbieders van zonnepanelen benaderd. Uiteindelijk is onze keus gevallen op Damstra Duurzaam vanwege het prettige contact wat we hadden met Damstra en de moeite die zij namen om ons van een goed advies te voorzien. We hadden echt het “klant gevoel” bij Damstra”.

 

Nieuws

Installatie

De installatie van de zonnepanelen verliep soepel, dankzij de vaardigheid en professionaliteit van de monteurs. Er werd duidelijke uitleg gegeven over het proces en waarom bepaalde beslissingen werden genomen. De zonnepanelen die deels op de achterzijde van het huis geplaatst (oriëntatie westzuidwest) en deels op de carport (oriëntatie zuidzuidoost) wekken hierdoor de hele dag zoveel mogelijk stroom op.

Dankzij de zonnepanelen zijn ze nu minder afhankelijk van de schommelende energieprijzen, wat voor hun een zwaarwegende factor is geweest om zonnepanelen te laten plaatsen. Daarnaast draagt het ook bij aan een beter milieu, wat voor hen ook een belangrijk issue is.

Met de zonnepanelen op het dak komt de volgende fase van verduurzaming van hun woning in beeld. Binnen afzienbare tijd zal er een all electric warmtepomp worden geïnstalleerd. Het doel is onafhankelijk te zijn van traditionele energieleveranciers en voorbereid zijn op een duurzame toekomst!

Gallerij