Projecten

Woonbuurt Boswijk Vlieland

In februari 2020 is het startsein gegeven om op initiatief van de gemeente Vlieland Boswijk volledig aan te pakken met als doel om voorzieningen voor ouderen te combineren in één woonbuurt. Het plan Boswijk sluit aan bij het overheidsbeleid. Het biedt een kernvoorziening voor mensen met een zware zorgvraag (verpleeghuis) en woningen waar mensen zelfstandig wonen en de zorg in de vorm van thuiszorg ontvangen. Deze zorg van Palet is dichtbij.

Er is gebouwd in de vorm van een normale woonomgeving of buurt in plaats van een zorggebouw met aanleunwoningen. Boswijk is zo meer een onderdeel van het dorp.

In Boswijk is een kleine kernvoorziening van zeven plaatsen waar door Palet 24 uur per dag intensieve zorg wordt geboden. In de directe omgeving zijn er vier zorggeschikte woningen waar eerstelijns verzorging geleverd kan worden. Deze woningen zijn ook geschikt voor mensen met een zware zorgvraag, bijvoorbeeld lichamelijke aandoeningen. Tot slot zijn er 32 zelfstandige woningen gerealiseerd die geschikt zijn voor het leveren van thuiszorg.

Projecten

Realisatie van Boswijk

In februari 2020 is het startsein gegeven om Boswijk volledig aan te pakken met als doel om voorzieningen voor ouderen te combineren in één woonbuurt.

In mei 2020 is Bouwgroep Dijkstra Draisma samen met Damstra Installatietechniek gestart met de realisatie van de zorgvilla. In januari 2021 konden de zeven bewoners er hun intrek nemen.

In april 2021 werd het bestaande verzorgingshuis ‘De Uiterton’ gesloopt.

In april 2022 werden de nieuwe woningen en het welzijnsgebouw (dorpshuis) opgeleverd. De eerste bewoners ontvingen op 29 april hun sleutels. De laatste woningen werden in juli 2022 toegewezen.

Projecten

Oplevering

Woensdag 13 april 2022 is de oplevering geweest van de nieuwbouw van de woonbuurt Boswijk te Vlieland. In opdracht van de gemeente Vlieland hebben wij in combinatie met bouwteam ABC Nova en Bouwgroep Dijkstra Draisma de technische installaties verzorgd.  Het zorggebouw, welzijnsgebouw en 36 woningen zijn opgeleverd en klaar voor in gebruik name.

Projecten