Projecten

Nieuwbouw kantoor en productiehal Megahout Drachten

Voor het nieuwe kantoor en de nieuwe productie- en opslaghal van Megahout in Drachten heeft Koninklijke Damstra Installatietechniek het volledige elektrotechnische en werktuigkundige installatiewerk verzorgd. Het kantoor heeft een omvang van 200 m2, de productiehal 2250 m2 en de opslaghal heeft een oppervlakte van 2500 m2. Samen met Bouwgroep Dijkstra Draisma en Dorenbos Architekten hebben wij in een bouwteam dit mooie project mogen uitvoeren.

“Het betrof bij deze opdracht zowel de koeling, verwarming- en luchtbehandelingssystemen als de aanleg van het complete pluviasysteem om het hemelwater af te voeren, vertelt Jos Nauta, projectleider. “Bijzonder bij dat laatste was dat we ook noodoverstorten hebben aangelegd. Dat kom je niet zo vaak tegen in de branche, maar het was in dit geval wel belangrijk. Ook alle elektra in de nieuwe hal hebben we aangelegd. Het was een grote klus.”

Projecten

Inbedrijfstellen VRF-systeem

Damstra Service & Onderhoud heeft de inbedrijfstelling van het Hitachi VRF-systeem voor haar rekening genomen. Met deze geavanceerde lucht/lucht warmtepomp wordt een perfect  binnenklimaat gecreëerd voor de kantoren. Ook is  de WTW-unit en vloerverwarming perfect afgestemd. PhoenixBio heeft gezorgd voor de nodige isolatie, voor maximale energie-efficiëntie.

Artikel Industriebouw

Projectleider Jos Nauta is door magazine Industriebouw geïnterviewd over onze werkzaamheden bij Megahout Drachten. Lees het hele artikel via onderstaande link.

Projecten
Projecten