Projecten

IKC De Marke

In het hart van Roden wordt Intergraal Kindcentrum (IKC) Marke gebouwd. In het gebouw krijgen OBS De Marke en kinderopvang Kidscasa een plek. Voor Hunebouw BV verzorgt Damstra de E en W installaties.
Op dezelfde plek waar eerder al OBS de Marke zat, zal na de zomer van 2022 een gloednieuw gebouw staan. Een plek waar onderwijs en buitenschoolse opvang hand in hand gaat. Zowel de school als de gemeente Noordenveld smachten naar een nieuw gebouw. Al sinds januari 2019 zetelt De Marke in een noodgebouw achter Sporthal de Hullen, nadat de oude locatie vanwege verzakkingen moest worden gesloten.
In november 2021 is begonnen met de bouw door het officiële bouwbord, met daarop alle partners, te onthullen. Dit werd door wethouder Alex Wekema onthuld.
Projecten

Bouwen in recordtijd

Nadat OBS De Marke in 2018 haar deuren moest sluiten doordat de vloer van de school was aangetast door roest, was nieuwbouw noodzakelijk. Door een vleermuiskolonie en het stikstofbeleid liep de bouw vertraging op waardoor uiteindelijk pas in december 2021 het plan was goedgekeurd. Daarna kwam de bouw in een stroomversnelling.Waar je normaal ¾ tot 1 jaar een bouwperiode hebt, wordt dit centrum in 5(!) maanden gebouwd. Volgens de planning is de bouw nog voor de bouwvakvakantie afgerond en is het gebouw opgeleverd!

Oplevering

Zomer 2022 was de oplevering. Bij De Marke ligt het hart voor en tussen de lokalen en is ruimtelijk, transparant en uitnodigend. De entree ligt aan het centrale plein, tussen de twee schoolgebouwen, en heeft een sterke relatie met de groene omgeving. Het gebouw heeft houten gevels, die aangebracht worden in verschillende structuren, met daartussen glas en fris gekleurde kantafwerkingen.

Projecten