Projecten

482 zonnepanelen voor Leonardo Yachts in Sneek

In februari hebben wij dit prachtige project bij Leonardo Yachts in Sneek opgeleverd. Steven Boersma runt het familiebedrijf samen met zijn vrouw Rachel. Gelegen in het hart van de Nederlandse jachtbouwindustrie in het noorden van Nederland, bedienen ze een internationale klantenkring wereldwijd met unieke dagzeilers genaamd de Eagle.

In totaal hebben wij 482 zonnepanelen geplaatst met een Flatfix Fusion en Clickfit EVO opstelling. De zonnepanelen zijn het eerste jaar goed voor ca. 145.000 kWh. aan groene stroom. Dit is te vergelijken met het jaarlijks stroomverbruik van gemiddeld 50 huishoudens.

Aantal panelen :                           482 stuks
Type paneel:                               URE 330Wp Mono half cutt
Totaal vermogen:                           159.060Wp
Jaarlijkse opbrengst:                      145.000kWh
Type omvormer:                             SolarEdge SE55K + SE82.8K

Projecten

Omschrijving project:

Wij hebben 262 zonnepanelen geplaatst op het boothuis en 220 zonnepanelen op het platte dak van het kantoor/werkplaats. Er is vooraf een nauwkeurige constructieberekening en ballastcalculatie gemaakt voor het bepalen van de juiste onderconstructie en hoeveelheid ballast. De zonnepanelen op het platte dak liggen op een Clickfit Flatfix Fusion onderconstructie. De zonnepanelen op het boothuis liggen op een voor Clickfit Evo staaldak onderconstructie. Daarnaast is een nieuwe 250 ampere aansluiting gerealiseerd door Liander, wij hebben hiervoor de bouwkundige kast gerealiseerd. Ook hebben wij een nieuwe hoofdverdeler geplaatst.

Video

Projecten