Projecten

1657 zonnepanelen Maatschap Broersma Jistrum

Op het dak van het boerenbedrijf maatschap Broersma in Jistrum liggen sinds 2020 1657 zonnepanelen, die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Op deze manier wordt 47001 wattpiek aan groene energie opgewekt, genoeg stroom voor zo’n 157 huishoudens.

Wij hebben in 2020 5 zonnedaken gerealiseerd. In totaal gaat het om meer dan 5500 zonnepanelen van 330 Wp. Hiermee wekken deze panelen verdeeld over vijf locaties zo’n 1.586.361 kWh groene stroom per jaar op. Dit staat gelijk aan het verbruik van circa 529 huishoudens. Zo besparen deze agrariërs 951.816 kg Co2. Zo kan er dus een flinke duurzame impact worden gemaakt.

Projecten

Collectieve aanpak vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW)

Maatschap Boersma doet mee met de collectieve aanpak van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW), waarbij de stallen van aangesloten melkveehouders worden voorzien van zonnepanelen. Boerendaken hebben een grote potentie voor zonne-energie, toch blijven veel daken van stallen en schuren nog onbenut. Om agrariërs te helpen om de stap naar duurzame energie daadwerkelijk te maken, heeft vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) gewerkt aan een collectieve aanpak. Hierin heeft NFW haar leden geholpen met de subsidieaanvraag (SDE+) en de uitvoering van een kosten-batenanalyse.

Projecten