Nieuws

Manege De Mennoruiters uit Burgum maakt groene energie

Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening van de nieuwe rijhal van Manege De Mennoruiters uit Burgum. Wethouder Caroline Spee heeft de hal geopend.

In 2020 hebben wij 1220 zonnepanelen mogen installeren op vier dakvlakken van de bestaande rijhallen. Hiermee wekte de manege zo’n 360.000 kWh groene stroom per jaar op. Dit staat gelijk aan het verbruik van circa 118 huishoudens. Dit is een besparing van ruim 212.700 kg Co2 per jaar.

En afgelopen januari mochten wij weer zonnepanelen installeren maar nu op de nieuwe rijhal. Wij hebben in totaal 537 zonnepanelen van het merk JINKO Solar geplaatst met een vermogen van 455WP. Dit komt op een totaal vermogen van 244.335 WP, welke een jaarlijkse opbrengst heeft van 211.456 kWh.

Samen met de andere 1220 zonnepanelen produceren zij nu zo’n 570.000 kWh aan groene stroom wat gelijk staat aan 217 huishoudens. En hiermee maakt de manege een impact aan het leveren van groene stroom.

Projecten

Dynamische Teruglevering

Voor dit project hebben wij een Dynamsiche Teruglevering ingesteld in samenwerking met Liander. Liander stelt ondernemers die duurzame energie opwekken in staat om deze energie zoveel mogelijk terug te leveren aan het elektriciteitsnet. En dat is best wel uniek want eerder gaf Liander een transportbeperking af als de teruggeleverde energie zou leiden tot een te hoge spanning in het elektriciteitsnet. Dat is met het Dynamisch Terugleverings Addendum dus nu verleden tijd.

Hoe werkt Dynamisch Terugleveren?

Liander past Dynamisch Terugleveren eerst voorlopig alleen toe bij klanten die in het verleden een transportbeperking hebben gekregen. De zonnepanelen kunnen gewoon geplaatst worden als voorheen. Dynamisch Terugleveren werkt namelijk via de instellingen in de omvormer. Deze kunnen wij als installateur aanpassen zodat de opgegeven spanningsbreedte niet wordt overschreden.

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf hierin kunnen betekenen? Vraag direct informatie aan via het contactformulier en wordt groene stroom leverancier!

Gallerij

Neem contact met ons op!

Pieter Harm Sipma

Pieter Harm Sipma

Projectleider
Telefoon:
E-mailadres:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.