Storing? 0800 3 234 234

Asbest eraf, PostcodeRoos erop

In 2020 moet er in Fryslân 500 Megawatt aan zonnepanelen liggen. Om dit mede mogelijk te maken, heeft de provincie een nieuwe subsidieregeling ontwikkeld: ‘Asbest eraf, Postcoderoos erop’.

Budget subsidieregeling

Eigenaren van asbestdaken kunnen samen met energiecoöperaties in Friesland gebruikmaken van de nieuwe provinciale subsidieregeling ‘Asbest eraf, Postcoderoos erop’. In totaal is er 150.000 euro beschikbaar: 100.000 voor eigenaren en 50.000 voor energiecoöperaties. Geïnteresseerden kunnen vanaf 20 september 2017 een aanvraag indienen.

Hoe werkt de subsidieaanvraag?

De subsidieaanvraag wordt gedaan door 2 partijen: een eigenaar van een asbestdak dat gesaneerd gaat worden en een energiecoöperatie die op dat dak zonnepanelen legt. Voor eigenaren van het dak is 4,50 euro per vierkante meter asbestdak dat gesaneerd wordt, beschikbaar. Eigenaren kunnen maximaal 10.000 euro subsidie krijgen, energiecoöperaties 2.500 euro. De volledige subsidieaanvraag moet binnen zijn voor de start van de asbestsanering/plaatsing van de zonnepanelen. Wie subsidie krijgt, heeft 9 maanden de tijd om het asbest van het dak te halen en de zonnepanelen te installeren.

De nieuwe regeling is opgezet als pilot. Als het budget op is, kijkt provincie Friesland hoe dit concept nog sneller, gemakkelijker en goedkoper aangeboden kan worden.
De subsidieregeling ‘Asbest eraf, Postcoderoos erop’ is onderdeel van het project SamenZONderasbest. Via dit project ontwikkelen het bureau ECoop en LTO Noord een aanpak.

Informatie Asbest eraf, Postcoderoos erop

Wilt u meer informatie over dit project of de mogelijkheid van zonnepanelen bespreken? Neem gerust contact met ons op.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek