Storing? 0800 3 234 234

VSO School Leeuwarden

Opdrachtgever: RENN4
Architect: Grunstra Architecten Groep BNA
Technisch adviseur: Sijperda-Hardy
Bouwkundig aannemer: Friso Bouwgroep
Looptijd: juli 2013 t/m juli 2014
Vloeroppervlakte: 3400 m2

 

Nieuwe VSO School in Leeuwarden

Installatietechniek VSO school LeeuwardenIn opdracht van RENN4, een onderwijsorganisatie voor leerlingen met beperkingen in gedrag en/of psychiatrische problematiek, bouwt Friso Bouwgroep een nieuwe VSO School in Leeuwarden. Het ontwerp is van Grunstra Architecten Groep BNA.

De school van 3400 m2 groot bestaat uit twee bouwlagen en is bedoeld voor onderwijs aan jongeren met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek van 12 tot 20 jaar. De VSO school bereidt haar leerlingen voor op het regulier onderwijs, een beroepsopleiding of (beschermde) arbeid.

Ontwerp van de school

Het ontwerp van de nieuwe school is gebaseerd flexibele indeelbaarheid, duurzaamheid en de specifieke eisen t.b.v. de doelgroep. Door de functionele plattegrond kunnen de verschillende profielgroepen zich van elkaar scheiden. Zo is er een hoofdentree met verschillende subentree ’s. Ook de gymzalen kunnen logistiek gezien zelfstandig functioneren. In het gebouw is er tevens rekening gehouden met een eventuele samenwerking met cluster 3 onderwijs.

Het interieur kenmerkt zich door overzichtelijkheid en robuuste vormgeving met brede trappen en gangen. Qua uitstraling en materialisering is uitgegaan van een monoliet gemetseld gebouw met een eigen “gezicht” aan de Cornelis Trooststraat. Een gebouw met een geheel eigen identiteit voor een geheel eigen specifieke doelgroep.

Technische installaties voor de VSO school

Wij verzorgden alle denkbare technische installaties: gas, water, sanitair, brandbestrijding, riolering, verwarming, ventilatie en luchtbehandeling, elektra, CAI- en PTT-installaties en PV-panelen.

Artikel Bouwen in het Noorden

Overige projecten voor scholen

Ook elders in Friesland en in Noord Holland hebben we ons ingezet voor onderwijsinstanties. Voor de nieuw- en verbouw van de Burgemeester Walda School op Ameland verzorgden we de installaties van onder meer riolering, sanitair, water-, gas- en cv-installatie. Ook voor de Brede School in Den Helder en voor de bouw van de Brede School in Den Over hebben we dergelijke technische installaties geleverd.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek