Storing? 0800 3 234 234

Thialf Heerenveen

Thialf Heerenveen blijft Thialf. Voor de rest wordt alles nieuw.

De toekomst van het schaatsen is begonnen. In Fryslân, schaatsprovincie bij uitstek, verrijst vanaf 2014 het eerste van de nieuwe generatie topschaatsstadions. Een nieuw Thialf waarmee Nederland de nieuwe definitie van topschaatsbanen bepaalt en weer een grote voorsprong neemt op de rest van de wereld. Een ijsfaciliteit van Olympische klasse op de plek waar schaatsers groot worden en wereldkampioenen ontstaan: in Thialf Heerenveen. Klaar in 2016.

Thialf Heerenveen 01Met schaatsen in het DNA en de bekende historie als waardevolle bagage, weten we in Fryslân wat de topsportgeneratie van nu en morgen vraagt. Daarom krijgt het nieuwe stadion de beste laaglandwedstrijdbaan, een hypermoderne topsporttrainingshal, de beste faciliteiten en uitmuntende voorzieningen voor sporters, publiek, bedrijfsleven en media. Zo kunnen onze topschaatsers onder optimale omstandigheden trainen om het beste en meer uit zichzelf te halen en zo tot topprestaties te komen.

Sport staat centraal

Het nieuwe Thialf ademt één en al sport. Dat vindt je overal in terug. Je ziet het in de sportinnovaties die in het nieuwe Thialf ontwikkeld worden en in de toepassing van watertechnologie om het beste uit het ijs te kunnen halen. Je ziet het ook in de drankjes en voeding die Nieuw Thialf biedt. Gezonde en natuurlijke voeding uit de regio, die een impuls geven aan fysiek en mentaal leiderschap.
Ook de omgeving van Thialf haalt het beste in de topsporter naar boven. Heerenveen is met al haar sportvoorzieningen een absolute stad van sport. De rust en ruimte van het omliggende Friese land doen daar nog een schepje bovenop. Je stapt zo uit het stadion op de racefiets of je skeelers en je rijdt zo de prachtige Friese natuur in, met haar schone, frisse lucht.

Thialf Heerenveen 02

Bolwerk van sport en techniek

Het nieuwe Thialf beschikt over de beste topsporttrainingsfaciliteiten ter wereld. Al deze faciliteiten zijn gericht op het creëren van een optimale trainingsomgeving. Dat geldt voor het langebaanschaatsen, maar ook voor inline-skaten, shorttrack en kunstrijden. Het nieuwe Thialf wordt een compact gebouw, zodat de sporten en sportfaciliteiten elkaar optimaal kunnen bestuiven.

Thialf Heerenveen 03In het nieuwe schaatscentrum heeft de topschaatser de beschikking over een exclusieve 400-meter topsporttrainingsbaan. Trainingsomstandigheden als temperatuur en luchtvochtigheid zijn er eenvoudig aan te passen aan de wensen en behoeften. Dat geldt ook voor het ijs. Technische voorzieningen kunnen zorgen voor luchtstromen en wind. Meet- en opnameapparatuur zorgen dat de schaatser continu gemonitord kan worden. Er is een geavanceerd krachthonk en voorzieningen voor warming-up en cooling-down. Tenslotte beschikt het nieuwe Thialf over een sporterslounge, kantoorruimtes, een laboratorium en ruimtes voor artsen, fysiotherapie en massage.

Het nieuwe Thialf: hét Huis van Kampioenen waar topsporters geschiedenis schrijven. (bron: NieuwThialf)

Onder andere water-installatie, sanitair en brandbestrijding-installatie

In opdracht van Warmtebouw Utrecht wordt door Koninklijke Damstra Installatietechniek B.V. de volgende technische installaties geleverd: water-installatie, sanitair, vuilwater-installatie, hemelwater-installatie en brandbestrijding-installatie.

Het nieuwe Thialf Heerenveen; een project waar we als bedrijf zeer trots op zijn!

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek