Storing? 0800 3 234 234

Studentenhuisvesting te Leeuwarden

Opdrachtgever: Campus Leeuwarden
Architect: Mecanno Architecten
Technisch adviseur: Sijderda-Hardy
Bouwkundig aannemer: Friso Bouwgroep
Looptijd: juli 2013 t/m juli 2014
Vloeroppervlakte: 3000 m2

 

3 woontorens als studentenhuisvesting Leeuwarden

Studentenhuisvesting te LeeuwardenIn opdracht van Campus Leeuwarden wordt er in fases drie woontorens gebouwd op de Kenniscampus in Leeuwarden. In de eerste fase wordt gestart met eerst één toren. In de eerste toren worden 100 wooneenheden gecreëerd, waarin studenten gehuisvest gaan worden. Het uiteindelijke doel is om in totaal drie torens te bouwen waar ruim 240 studenten gehuisvest kunnen worden. Het ontwerp is in handen van Mecanoo Architecten uit Delft.

Duurzame technieken voor genereren energie

De drie torens zullen zich onderscheiden door het toepassen van zeer duurzame en vooruitstrevende technieken. Er wordt daarom ook gestreefd naar het behalen van het BREEAM certificaat. Tijdens de bouw is Friso Bouwgroep verantwoordelijk voor het behalen van dit certificaat. Het BREEAM certificaat beoordeeld het project op duurzaamheid. Ieder gebouw wordt bijvoorbeeld uitgevoerd met een open bron systeem (WKO) en zowel verwarmd als gekoeld door vloerverwarming/vloerkoeling.

Op het dak komt een energiedak om zonnewarmte te gebruiken voor ruimteverwarming en het voorverwarmen van warm tapwater. Daarnaast worden PV panelen ingezet om een deel van de elektrische energie van de warmtepomp op te wekken. Ook gaat warmte teruggewonnen worden uit het rioolwater. Hiervoor wordt een gescheiden rioolsysteem aangelegd. Zwart water wordt zo gescheiden van grijs water. Met de beschikbare warmte wordt de bron geregenereerd.

Eerste studentenhuisvesting met een BREEAM certificaat

De studentenhuisvesting Kenniscampus Leeuwarden zal de eerste studentenhuisvesting in Nederland worden met een BREEAM certificaat. Ook zal het het eerste woongebouw in Nederland worden met een 3 sterren, Very Good, BREEAM-NL certificering. Naar verwachting zal de eerste toren juni 2014 worden opgeleverd.

De volgende technische installaties worden door Damstra geleverd: gas, water, sanitair, riolering, HWA installatie, vacuum riolering installatie, verwarming, ventilatie en luchtbehandeling.

Klik hier voor een artikel over dit project (Bouwen in het Noorden – september 2014)

Klik hier voor een ander artikel over dit project (Onderwijs&Bouw – september 2014)

Meer van ons werk in Leeuwarden

We zijn ook voor andere bedrijven en instellingen in Leeuwarden actief. Zo hebben we de volledige werktuigbouwkundige installatie van A tot Z aan het Harmoniekwartier gerealiseerd. Het Harmoniekwartier gaat de nieuwe thuisbasis vormen voor alles wat met pop- en jongerencultuur te maken heeft. En net zoals voor de studenthuisvesting in Leeuwarden hebben we ook een VSO school in de Friese hoofdstad voorzien van technische installaties als gas, water, sanitair en verwarming geleverd.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek