Storing? 0800 3 234 234

MFC te Noordbroek

In het dorp Noordbroek, gelegen binnen landstreek het Oldambt, is een nieuw Multifunctioneel Centrum (MFC) ontworpen. Een basisschool, kinderdagverblijf, naschoolse opvang, dorpshuis, fysiotherapeut, bibliotheek en een sporthal zitten sinds kort onder een dak in het MFC te Noordbroek. Het MFC zal ook de omliggende dorpen bedienen en een verzamelplaats zijn voor het verenigingsleven binnen de gemeente Menterwolde.

MFC te Noordbroek Noordbroek heeft twee mooie stedenbouwkundige kwaliteiten: het oude lint met hoogwaardige woonhuizen afgewisseld met de kenmerkende Oldambtster boerderijen, en de woongebieden achter het lint die ontsloten worden door middel van de smalle straatjes vanaf het lint. Hier worden de kleine woonerfjes afgewisseld door oude boerderijen met grote schuren.

De locatie van het MFC is ook zo’n gebied achter het lint. Door de grootte van het gebied lag het voor de hand om aansluiting te zoeken bij de ‘teruggerooide’ grote schuurvolumes. Dit stedenbouwkundig uitgangspunt gaf de kans om een zeer compacte, en dus energiezuinig, MFC te maken. Dit is versterkt door het volume ellipsvormig te maken.

Deze compactheid is mede bereikt door de sporthal in het midden te plaatsen. De andere functies zijn rondom de sporthal gesitueerd. Daarnaast is tijdens het ontwerpproces samen met de gebruikers en opdrachtgever intensief overleg geweest met betrekking tot flexibel en efficiënt ruimtegebruik, met als resultaat dat er minder oppervlakte gerealiseerd hoefde te worden. Dit alles heeft ertoe geleid dat het ontwerp op het vlak van Energie, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde zeer goed scoort (Gemiddeld 8,1).

Duurzame technische installaties van het MFC te Noordbroek.

De wens was om het MFC te Noordbroek tot een energiezuinig gebouw te maken. Koninklijke Damstra Installatietechniek BV is hierbij betrokken en verzorgt het aanleveren en installeren van alle duurzame technische installaties. Zo zijn er onder andere zonnecollectoren, vloerverwarming, LED-verlichting en hoogrendements-ketels geplaatst; geen grote innovaties, maar goede en bewezen technieken.

Een mooi artikel in Bouwen in het Noorden over het MFC in Noordbroek: artikel Bouwen in het Noorden

 

Meer van ons werk

Naast het MFC in Noordbroek hebben wij gewerkt aan het MFC te Grou en de technische installaties verzorgd voor het MFC de Marke te Hattem.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek