Storing? 0800 3 234 234

Friese installaties voor nieuw Thialf

Wat Wimbledon is voor tennis en Madison Square Garden voor basketbal, is Thialf voor de internationale schaatssport. Het ijsstadion is onlangs grondig gerenoveerd en gemoderniseerd waardoor het – naast de snelste – nu ook de meest duurzame laaglandbaan ter wereld is. Het nieuwe Thialf verbruikt minimaal vijftig procent minder energie dan het oude. Onder andere een warmtereflecterende schil, de installatie van een warmtekoudeopslag én een uitgekiende luchtbehandeling dragen hieraan bij.

Thialf kent een lange en rijke historie. De bouw van één van de eerste kunstijsbanen van Nederland startte al in 1966, waarna een jaar later de opening volgde. In 1986 werd de 400-meterbaan overdekt, waarna al snel alle wereldrecords sneuvelden en Thialf internationaal erkend werd als hét centrum van de schaatssport. Om die positie te behouden, is in 2012 besloten het ijsstadion te vernieuwen. Op de plek van het oude ijsstadion is een geheel nieuwe topschaatsbaan gebouwd, waarvoor Koninklijke Damstra Installatietechniek B.V. verschillende werktuigbouwkundige installaties heeft geleverd.

“In opdracht van Warmtebouw Technische Installaties hebben wij de riolering-, hemel- en vuilwaterinstallaties mogen leveren, evenals een koud- en warmwaterinstallatie”, vertelt Hedzer van der Heide, Projectmanager bij Koninklijke Damstra Installatietechniek B.V.. “Daarnaast hebben we in het pand een brandbestrijdinginstallatie voorzien en alle sanitaire installaties gerealiseerd.”  De werkzaamheden liepen zeer naar wens, vertelt hij. “Al zorgde de drukte op de bouw soms voor uitdagingen. Een strakke planning en wekelijks overleg waren nodig om alle processen in goede banen te leiden, zodat het bouwtreintje op stoom bleef.”

LOKALE PARTIJ
“We erg trots dat we aan dit prestigieuze project hebben mogen meewerken en dat Warmtebouw Technische Installaties het werk aan een Friese partij heeft gegund”, vertelt Van der Heide, waarbij hij benadruk dat Thialf Heerenveen niet het eerste project is dat beide bedrijven samen uitvoeren. “In het verleden hebben we ook Winkelcentrum Bilgaard in Leeuwarden gerealiseerd. Daarnaast verzorgen we regelmatig onderhoudswerkzaamheden voor Warmtebouw, onder andere in winkelpanden bij ons in de buurt.”

VAN ALLE MARKTEN THUIS
Koninklijke Damstra Installatietechniek B.V. is specialist in alle aspecten van de installatietechniek, voor de utiliteits- en woningbouw, zorg en welzijn, onderwijs, horeca en industrie, voor nieuwbouw en renovatie. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan nieuwe, duurzame technieken, waaronder de installatie van zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting, zonneboilers, grijswatersystemen en warmtekrachtkoppelingen.

BRON

installatiewerk Thialf thialf

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek