Storing? 0800 3 234 234

Commandantswoning Kamp Westerbork

De voormalige commandantswoning op het terrein van Kamp Westerbork is een van de weinige nog bestaande gebouwen van het kamp en een erkend rijksmonument. De commandantswoning is in 1939 gebouwd als directeurswoning bij het Vluchtelingenkamp Westerbork. In 2007 overlijdt de laatste particuliere bewoonster. Vanaf die tijd staat het pand leeg. Staatsbosbeheer, de eigenaar van het pand, draag het beheer van de woning in 2010 over aan het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De woning verkeert in zeer slechte staat.

B859CDmIAAAqHKt.jpg-large

In 2011 komt geld beschikbaar om het pand te conserveren door middel van de plaatsing van een glazen koepel over het pand. De glazen overkapping wordt twaalf meter hoog, vijfentwintig meter breed en veertig meter lang. De woning, die in zeer slechte staat verkeerd, wordt niet toegankelijk voor het grote publiek. Onder de overkapping komt wel een ruimte waarin zo’n honderdvijftig mensen terecht kunnen voor bijvoorbeeld presentaties, lezingen en voorstellingen met de woning als decor.

De bouw van de glazen overkapping is begonnen op 30 september 2014. Op 02 februari 2015 is de glazen koepel over de historische commandantswoning officieel geopend.

Installaties Commandantswoning Kamp Westerbork door Damstra

Wij hebben de opdracht gekregen voor het verzorgen van de installaties bij de nieuwbouw van de glazen overkapping over de voormalige commandantswoning op het terrein van Kamp Westerbork.

Meer renovatieprojecten door Damstra

Naast de Commandantswoning was ook de Brandaris op Terschelling toe aan renovatie. Friso Bouwgroep verzorgde de bouwkundige voorzieningen en aan ons de mooie taak om technische installatiewerkzaamheden uit te voeren. Ook voor de renovatie van De Streekerhof te Oosterstreek, waar orthopedagogische woonbegeleiding wordt geboden, hebben we onze diensten verleend.

 

In Bouwen in het Noorden stond onlangs een mooi artikel over de Commandantswoning Kamp Westerbork. Klik hier voor het artikel.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek