Storing? 0800 3 234 234

Brede School te Den Oever

Opdrachtgever: Woningstichting Den Helder
Architect: BBHD Architecten
Technisch adviseur: Woningstichting Den Helder
Bouwkundig aannemer: Aanemingsbedrijf Dozy
Looptijd: najaar 2013 t/m zomer 2014
Vloeroppervlakte: 2140 m2

 

Nieuwbouwcomplex Brede School Den Over voldoet aan onderwijskundige eisen van deze tijd

De brede school betekent een bundeling van onderwijs en een brede voorziening voor- en naschoolse opvang van kinderen uit voornamelijk Den Oever en Oosterland. Het is een nieuwe start in een duurzame accommodatie die voldoet aan de onderwijskundige eisen van deze tijd. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit elf lokalen en de school wordt voorzien van een sportzaal van 600 m² ter vervanging van de bestaande sportzaal.

De gebruikers van de nieuwe school worden: een openbare basisschool (ontstaan door een fusie van twee bestaande openbare scholen Oosterlanderschool en Om de Oost), Protestant christelijke school De Branding en de kinderdagopvangorganisatie Wieringen in combinatie met een peuterspeelzaal.

Elk lokaal apart ventileren, verwarmen en verkoelen

Den_Oever_1In het ontwerp is rekening gehouden met transcasco. Dit houdt in dat de klaslokalen getransformeerd kunnen worden naar eventueel in de toekomst wooneenheden.

Opwarming en koeling gebeurt door middel van een warmte- en koudeopslagsysteem met warmtepomp. In de school wordt het Frisse scholenconcept geïntegreerd waarbij elk lokaal apart kan worden geventileerd, verwarmd en verkoeld. Dit zorgt voor een hoog comfort en een zo laag mogelijk energieverbruik.

Het systeem is zelfsturend, dit ontzorgt de leerkracht. De luchtkwaliteit wordt continu gemeten en op basis van de aanwezige CO2 wordt er geheel automatisch geventileerd. Het concept is voorzien van aanwezigheidsdetectie en kan worden gekoppeld aan de verlichting en zonwering. Wanneer er niemand aanwezig is, zal de ruimte dus niet onnodig worden opgewarmd, maar ook niet verlicht.

De technische installaties door Damstra

De volgende technische installaties zullen worden geleverd: gas, water, sanitair, brandbestrijding, riolering, ventilatie en luchtbehandeling, verwarming, koel- en regelinstallatie. De regelinstallatie is ondergebracht in een gebouwbeheersysteem.

De verdeler voor de Brede School te Den Oever is opgeleverd. Deze verdeler is het hart van de verwarmings- en koelingsinstallatie en maakt het mogelijk om de temperatuur in  verschillende ruimtes van de school apart te regelen.

Op 8 oktober is de Brede School te Den Oever opgeleverd.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek