Storing? 0800 3 234 234

606 zonnepanelen voor de Wingerd

De Wingerd in Damwâld geeft een nieuwe lading aan de term ‘speciaal onderwijs’. Met 606 zonnepanelen op het dak wekt de school maar liefst 150.000kWh aan eigen energie op. Het is een belangrijke stap op weg naar de ambitie om volledig energieneutraal te worden. “Zo investeren we dubbelop in een mooie toekomst voor onze leerlingen”, knikt directeur Jan Toonstra trots. “Als dat geen speciaal onderwijs is.”

De afgelopen maanden werd er door Damstra Installatietechniek hard gewerkt aan het zonnedak. Om overlast voor de leerlingen te voorkomen, beklommen de werklui voornamelijk buiten lestijden het dak. Met het aansluiten van het laatste paneel kwam er een einde aan een ‘meesterklus’. Een opdracht waar projectleider Duurzame Energie Pieter Harm Sipma graag alles voor uit de kast haalde. “Ik vind het fantastisch om te zien dat scholen zich inzetten voor een duurzame toekomst en ben er trots op dat De Wingerd hierin vooroploopt.”

Duurzame toekomst

De energie neutrale ambitie sluit naadloos bij de missie van De Wingerd. “Ons team zet zich iedere dag in voor een mooie toekomst voor onze leerlingen”, legt directeur Jan Toonstra uit. “Dat doen we door hen het best passende onderwijs te geven. Daar werken we met hart en ziel aan. Maar we doen er graag een extra schepje bovenop, door deze nieuwe generatie ook een gezonde wereld te gunnen. Vandaar onze ambitie om als één van de eerste scholen in Friesland geheel duurzaam te zijn.”

Ambities versterken

De Wingerd is trots op de stappen die gezet worden naar een energie neutrale school. Niet voor niets dat de directie na de zomervakantie extra aandacht schenkt aan het nieuwe zonnedak. Tijdens de Dag van de Leraar op 5 oktober staat het thema ‘energie’ centraal. Jan Toonstra: “Niet alleen energie van de zonnepanelen, maar ook energie om iedere dag het beste uit jezelf en je leerlingen te halen. Beide ambities kunnen elkaar in de toekomst nog meer versterken.”

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek