Storing? 0800 3 234 234

Historie

Van wagenmakerij tot moderne installatietechniek, vier generaties Damstra

Trio aan het werkDamstra is ontstaan uit wagenmakerij Van der Wiel. In 1910 begon Van der Wiel als wagenmaker en postkantoorhouder te Driezum. Hij maakte niet alleen wagens, maar ook de houten pompen die veel bij de boeren werden gebruikt. En was er iets kapot, dan kon Van der Wiel het repareren.

Na de Tweede Wereldoorlog kwam Teake Damstra senior in het bedrijf. De firma werd omgedoopt tot Van der Wiel & Damstra en onderbezieling van de jonge Teake werden de waterpompen uitgebreid naar alle mogelijke toepassingen van waterpompen en leidingen. Er kwam gas, verlichting en later elektriciteit bij.

Toen Thymen Damstra in 1971 als werknemer voor zijn vader aan het werk ging, telde het bedrijf drie man personeel. Thymen Damstra nam in 1973 de leiding over van zijn vader een bouwde het bedrijf verder uit. Het personeelsbestand groeide van 3 naar het huidige aantal van 150 man personeel.

Na 43 jaar leiding te hebben gegeven aan Koninklijk Damstra Installatietechniek heeft Thymen Damstra het stokje overgedragen aan zijn vier zonen Teake, Rein, Sijtse en Symen. In 2010 kreeg Damstra het predikaat Koninklijk. Damstra Beheer heeft twee divisies (Koninklijke Damstra Installatietechniek BV en Damstra Service & Onderhoud). Na vier generaties Damstra is er nog steeds een breed aanbod van diensten, maar de klanten komen allang niet meer alleen uit de agrarische sector.

Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek