Storing? 0800 3 234 234

VSO School te Leeuwarden

In opdracht van RENN4, een onderwijsorganisatie voor leerlingen met beperkingen in gedrag en/of psychiatrische problematiek, bouwt Friso Bouwgroep een nieuwe VSO School in Leeuwarden. Het ontwerp is van Grunstra Architecten Groep BNA

De school van 3400 m2 groot bestaat uit twee bouwlagen en is bedoeld voor onderwijs aan jongeren met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek van 12 tot 20 jaar. De VSO school bereidt haar leerlingen voor op het regulier onderwijs, een beroepsopleiding of (beschermde) arbeid.

Het ontwerp van de nieuwe school is gebaseerd flexibele indeelbaarheid, duurzaamheid en de specifieke eisen t.b.v. de doelgroep. Door de functionele plattegrond kunnen de verschillende profielgroepen zich van elkaar scheiden. Zo is er een hoofdentree met verschillende subentree ’s. Ook de gymzalen kunnen logistiek gezien zelfstandig functioneren. In het gebouw is er tevens rekening gehouden met een eventuele samenwerking met cluster 3 onderwijs. Het interieur kenmerkt zich door overzichtelijkheid en robuuste vormgeving met brede trappen en gangen. Qua uitstraling en materialisering is uitgegaan van een monoliet gemetseld gebouw met een eigen “gezicht” aan de Cornelis Trooststraat. Een gebouw met een geheel eigen identiteit voor een geheel eigen specifieke doelgroep.

De volgende technische installaties worden geleverd: gas, water, sanitair, brandbestrijding, riolering, verwarming, ventilatie en luchtbehandeling, elektra, CAI- en PTT-installaties en PV-panelen.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek