Storing? 0800 3 234 234

Van ijzervlechter tot topmonteur!

Durk Mellema was een ijzervlechter en is nu monteur bij Damstra. Ooit begonnen op de LTS (lagere technische school) en KMBO elektrotechniek (Kort-Middelbaar Beroepsonderwijs). Na de opleiding is Durk 3 jaar werkzaam geweest als elektricien waarna hij nog 20 jaar ijzervlechter geweest. Het werk van een ijzervlechter bestaat uit het aanbrengen van wapeningsstaal wat in het beton wordt gestort. Een ijzervlechter zorgt ervoor dat de verschillende wapeningsonderdelen op de juiste manier met elkaar verbonden zijn op de juiste locatie in de bekisting. Dit kan zowel in een werkplaats als buiten op de bouwplaats gebeuren.

‘’De bouwwerken varieerden van woningbouw, kantoorpanden, loodsen, bruggen, viaducten, fundatie voor windmolens, rioolwaterzuiveringsinstallatie e.d.. Ik kwam tijdens de crisis zonder werk te zitten en wilde iets anders proberen en het werk als installateur leek mij wel wat. Ik ben eerst bij het uitzendbureau begonnen en later bij Damstra gesolliciteerd. Inmiddels alweer 4 jaar in vaste dienst.’’

Aan omscholing heeft Durk niet gedaan; ‘’alles wat ik nu doe heb ik in de praktijk geleerd, goed opletten hoe een ander het doet, dáár leer je een hoop van. Het mooie aan dit werk is dat er veel variatie in de werkzaamheden zit; er is niet één dag hetzelfde en er komen steeds weer nieuwe dingen op de markt wat maakt dat de installatietechniek altijd uitdagend blijft. Het leukste aan de werkzaamheden vind ik cv-installaties, warmtepompen en badkamers (af)monteren. Het minst leuke zijn de werkzaamheden onder de vloer maar dat hoort er ook bij.

Ik vind Damstra een mooi bedrijf om voor te werken vanaf dag één krijg je het gevoel dat je er gelijk bij hoort. Heb je problemen of kom je ergens niet uit zijn er altijd wel collega s die je daar bij helpen is mijn ervaring.’’

Ben jij een aanpakker en bereid een (nieuw) vak te leren? Neem contact met ons op en kom langs voor een kopje koffie.

 

Ik bespreek het graag persoonlijk met je. Je kunt mij bellen op 0511-424500 of stuur een mail naar j.deboer@damstra.nl Direct solliciteren!
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek