Storing? 0800 3 234 234

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Vanaf dinsdag 3 oktober kunnen bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren weer gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

SDE+ aanvragen

De SDE+ najaar 2017 is open vanaf 3 oktober met een budget van € 6 miljard euro. Vanaf woensdag 20 september is het mogelijk een concept subsidieaanvraag in het eLoket klaar te zetten. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën BiomassaGeothermieWaterWind (land, meer en dijk) en Zon. De SDE+ categorie Wind op Zee heeft haar eigen budget en aanvraagprocedure.

Belangrijke wijzigingen voor Zon in najaar

De SDE+ najaar 2017 onderscheidt twee categorieën Zon-PV. Kleinschalige Zon-PV met een piekvermogen ≥ 15 kWp en < 1 MWp en een categorie met een piekvermogen ≥ 1 MWp. De realisatietermijn voor Zon-PV < 1 MWp wordt gewijzigd van drie in anderhalf jaar. Met de wijziging van de realisatietermijn voor deze categorie vervalt de eis om binnen een jaar na subsidiebeschikking RVO.nl de opdrachtverstrekking(en) te sturen.

SDE+ voorlichtingsfilm en brochure

Gaat u hernieuwbare energie produceren en bent u van plan in het najaar SDE+ subsidie aan te vragen? Bekijk dan de SDE+ najaar 2017 voorlichtingsfilm hieronder. In 4 minuten weet u of en hoe u gebruik kunt maken van de regeling. Het SDE+ Stappenplan beschrijft de stappen van subsidieaanvraag tot uitvoering van het project. De brochure SDE+ najaar 2017 vindt u bij de downloads.

Veelgestelde vragen SDE+

Heeft u interesse in uw eigen zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op! Heeft u vragen over deze subsidie in het algemeen? In de FAQ vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.

Downloads

Brochure-SDE-najaar-2017
Handleiding haalbaarheidsstudie SDE najaar 2017
Model haalbaarheidsstudie SDE augustus 2017

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek