Storing? 0800 3 234 234

Zonnepanelen voor Zwemcentrum De Welle

Zwembad de Welle gaat haar eigen stroom en warmte opwekken. De komende weken gaan wij 1182 zonnepanelen plaatsen bij Zwemcentrum De Welle in Drachten. Hiervan worden 864 zonnepanelen op het dak bevestigd en 318 zonnepanelen plaatsen wij in een veldconstructie. Dit is een grote slag in de verduurzaming van het zwembad.

Elektriciteit en warmte opwekken
Naast de zonnepanelen die elektriciteit opwekken, zullen er op het dak van het grote 50 meter bad Triple Solar panelen worden geplaatst. Deze panelen wekken elektriciteit  èn warmte op. Een combinatie die juist voor een zwembad geschikt is omdat de Triple Solar panelen ervoor zorgen dat er ook op de grootste energiecomponent van een zwembad, gas, wordt bespaard.

Besparing gas, elektriciteit  en CO2
Jaarlijks zal het systeem circa 60.000 m3 gas besparen en daarnaast 350.000  kWh aan elektriciteit.  Dit staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 118 huishoudens. Daarnaast bespaart zwembad  de Welle circa 235.000 ton CO2 met de zonnepanelen en de Triple Solar panelen.

Toekomst zwembad
Wij plaatsen alle duurzame technieken in een  mobiele technische ruimte.  Op termijn zal De Welle mogelijk plaatsmaken voor een nieuw zwembad. Dit zal niet voor 2020 een feit zijn. Daarom is gezocht naar manieren om het zwembad in de huidige situatie zo duurzaam mogelijk te maken. De opstelling met panelen is flexibel en kan in de toekomst een plek krijgen op eventuele nieuwbouw.

Duurzaamheid hoog op de agenda
Zwembaden staan onder druk vanwege de hoge exploitatiekosten door o.a. hoge energielasten. De Welle laat met dit project zien dat besparen en duurzaam energie opwekken hand in hand kunnen gaan!

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek