Storing? 0800 3 234 234

Koninklijke Damstra Installatietechniek eerste Duurzame Aanbieder van het Noorden

Sinds deze week mag Koninklijke Damstra Installatietechniek zich Duurzame Aanbieder noemen! Certificatie-instelling SKG-IKOB heeft beoordeeld dat Koninklijke Damstra Installatietechniek aan alle kwaliteitseisen voldoet. Ondersteuning voor de eigenaar-bewoner bij het verduurzamen van zijn bezit. Dat is de bedoeling van het profiel Duurzame Aanbieder dat UNETO-VNI, Bouwend Nederland en OnderhoudNL in de markt hebben gelanceerd.  Want de klantreis naar energiebesparing is voor de meeste woningbezitters nu te moeilijk.

‘Wij mogen ons Duurzame Aanbieder noemen omdat er is aangetoond dat wij over de nodige kennis en kunde beschikken, zowel van de techniek als van regelgeving en subsidiemogelijkheden. Bovendien leggen wij de verbinding met andere partijen in de keten. Met als doel om de klant zonder al te grote hobbels duurzaam te laten investeren in zijn eigen woning’, aldus Pieter Harm, accountmanager Duurzaam bij Koninklijke Damstra Installatietechniek. .

Circa 4,5 miljoen woningen moeten worden verduurzaamd
In 2030 moet de woningvoorraad in Nederland gemiddeld Energielabel A hebben. In 2050 moet de gebouwde omgeving zelfs energieneutraal zijn. Dit is afgesproken in het Energieakkoord. Hiervoor moet de komende jaren een groot deel van de eigen woningvoorraad van circa 4,5 miljoen woningen worden verduurzaamd. Dit komt echter tot nu toe maar zeer schoorvoetend van de grond. Voor veel huiseigenaren is het te moeilijke materie.

Duurzame Aanbieder biedt kennis en garanties

UNETO-VNI, Bouwend Nederland en OnderhoudNL hebben onder begeleiding van PwC en de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland een profiel Duurzame Aanbieder opgezet voor bouw-, installatie- en onderhoudsbedrijven die huiseigenaren met kennis en garanties bij kunnen staan bij het verduurzamen van hun woning.

Wat biedt een Duurzame Aanbieder?

 • Een one-stop-shopping aanbod op maat voor het energieneutraal maken van een woning.
 • Advies welke (combinaties van) onderdelen uit het energieneutraal maatregelenpakket de eigenaar-bewoner in een eigen tempo naar energieneutraal kan zetten.
 • Advies over de financiële faciliteiten (goedkope NEF-lening, maatregelsubsidies c.q. andere subsidie/financieringsregelingen).
 • Het leveren van een energieprestatiegarantie.
 • Het leveren van after-sales-dienstverlening met een beschrijving van de aard van deze dienstverlening (bijvoorbeeld vervolgcontact na oplevering over effect van duurzaamheidsinvestering, aanbieden servicecontract, actief sturen op reviews, tips voor real time inzichtelijk maken van energieverbruik e.d.).

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek