Storing? 0800 3 234 234

Een energieneutraal wagenpark in 2021

Vandaag ontving Koninklijke Damstra Installatiegroep het Certificaat ‘inzet Traxx Zero Klimaatneutrale Diesel’ uit handen van Riemer Bouius van Slump Oil.

TRAXX bevestigt dat Koninklijke Damstra Installatiegroep zich gecommitteerd heeft om in 2021 TRAXX Zero klimaatneutrale diesel in te zetten om de CO2-impact van haar wagen- en machinepark te neutraliseren. De TRAXX Zero brandstof zal geleverd worden door Slump Oil uit Heerenveen, erkend distributeur van TRAXX brandstoffen. De verkoopstatistieken en facturen van Slump Oil zullen gelden als bewijs dat Koninklijke Damstra Installatiegroep daadwerkelijk TRAXX Zero heeft afgenomen. In 2022 zal Koninklijke Damstra Installatiegroep een certificaat ontvangen als bewijs dat haar CO2- restuitstoot is geneutraliseerd met CO2-credits conform de Verified Carbon Standard (VCS).

TRAXX Zero klimaatneutrale diesel
TRAXX Zero is een hoogwaardige dieselbrandstof die door een efficiëntere verbranding het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – van dieselmotoren reduceert. De resterende CO2-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Deze combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken. Meer informatie: www.traxx-zero.nl

C02-compensatie
Voor de CO2-compensatie werkt TRAXX Zero samen met Groenbalans voor reductie en compensatie van CO2-uitstoot. Groenbalans is wereldwijd actief en partner van o.a. MVO Nederland, SDG Nederland, Green Key en de Nederlandse Klimaatcoalitie. Meer informatie vindt u op www.groenbalans.nl.

Verified Carbon Standard (VCS)
Voor TRAXX Zero heeft Groenbalans een waterkrachtproject gekozen in India in de staat Himachal Pradesh, district Kullu, en is gelegen aan de Malana rivier. Het doel van dit project is om duurzame elektriciteit te genereren uit hernieuwbare bronnen – in dit geval waterkracht. Zo wordt groene stroom geproduceerd, waardoor de lokale energievoorziening minder beroep moet doen op grijze stroom uit kolencentrales. De CO2-uitstoot die zo wordt voorkomen, zorgt voor een positief CO2-effect waarmee wij het negatieve CO2-effect van dieselmotoren bij ons kunnen neutraliseren – ofwel compenseren.

Het is een ‘run of the river’-project, wat betekent dat de natuurlijke stroming van de rivier wordt gebruikt. Er komt geen grote stuwdam aan te pas en er moeten dus geen huizen of natuurgebieden verplaatst worden. Als laatste draagt het project ook bij aan de lokale werkgelegenheid en toegang tot scholing en medische faciliteiten.

CO2-compensatie vindt plaats door zgn. CO2 credits. Vóórdat een project CO2-credits kan uitgeven, zal een onafhankelijke auditor eerst de werkelijk gehaalde CO2-reductie vaststellen. Dit gebeurt op basis van rapportages, meetgegevens en field visits. De criteria hiervoor zijn vastgelegd in de Verified Carbon Standards (VCS). Alleen na dit strikte proces worden de CO2-credits geregistreerd en aan TRAXX Zero uitgegeven.

 

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek