Storing? 0800 3 234 234

Koninklijke Damstra aan tafel bij Maxima

,,Heel bijzonder’’,aldus Teake Damstra die op dinsdag 14 november aan tafel zat met koningin Máxima. Met vele anderen mikt Damstra op groei.Zo’n honderd ondernemers uit de drie noordelijke provincies verzamelden zich in ijsstadion Thialf in Heerenveen op uitnodiging van de Kamer van Koophandel (KvK). Wat hen bond: nadenken, sparren, netwerken om inhoud te geven aan hun ambitie: een volgende stap zetten op de weg naar groei.

De KvK heeft samen met het ministerie van Economische Zaken en NLevator daartoe het programma NLGroeit opgezet, dat ambitieuze ondernemers bindt aan oude rotten in het vak. Máxima was aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering, dat ten doel heeft de groei van het midden- en kleinbedrijf te versterken. Een hartelijke, toegankelijke vrouw die weet waarover ze het heeft, oordeelde Damstra.

Zijn tafelgenoten, onder wie de koningin, maakte hij deelgenoot van zijn zorgen over gebrek aan personeel, die Damstra’s groeiambitie in de weg staat. Zijn onderneming met nu 130 medewerkers heeft direct plek voor tien tot vijftien technisch geschoolde mensen: werkvoorbereiders, monteurs en tekenaars. Maar ze zijn amper te krijgen.

Damstra: ,,Vroeger had je de lts, jongens die met zestien jaar van school kwamen. Die leerden verder in de praktijk, met cursussen, en deels weer naar school. Ik heb nog steeds medewerkers uit die tijd die nu 25 tot 30 jaar bij ons zijn. Dat systeem zou ik graag terug zien komen. We moeten jongeren triggeren om weer voor techniek te kiezen.’’

Het bleek een terugkerend thema in de tien tafelgesprekken tussen ondernemers. Probeer goede mensen zo vroeg mogelijk aan je te binden via een stage of zaterdagbaantje, tipte een tafel. We moeten het heft in eigen handen nemen en ze zelf gaan opleiden, concludeerde een ander. Gebruik social media en zorg dat je in de picture staat.

Maar ook: hou het werkgeluk van je personeel in de gaten – niet altijd is het geld wat ze drijft, maar de kansen om zich te ontwikkelen. En: hou zelf plezier in het ondernemen, maar zorg ervoor dat je medewerkers dat ook hebben.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek