Storing? 0800 3 234 234

Installatiewerk multifunctioneel sportcentrum het Tolhuispark

In Dokkum is deze week begonnen met de bouw van een nieuw, multifunctioneel sportcentrum in het Tolhuispark. Het sportcentrum wordt tegen het bestaande zwembad met horecagelegenheid aan gebouwd. Wij zijn verantwoordelijk voor de complete werktuigkundige en elektrotechnische installaties.

Van luchtbehandeling-, data-, verwarming- en regeltechnische installaties  riolering, gasleidingen, hemel- en vuilwaterinstallaties en koud- en warmwaterinstallatie tot de brandbestrijding installatie en de sanitaire voorzieningen mogen wij verzorgen. Wij zijn erg trots dat we aan dit prachtige project mogen meewerken.

De nieuwbouw bestaat uit een sporthal van 24 bij 44 meter, een verenigingsruimte voor de plaatselijke korfbalvereniging en ondersteunende ruimtes, zoals kleedkamers en douches. Verder komt er een riante centrale hal en een ruimte voor fitness. Ook komt er een tribune met plek voor 150 toeschouwers. Het Tolhuispark ligt dichtbij de hoofdgebruikers van de sporthal, zoals scholen uit het voortgezet onderwijs.

De nieuwe hal vervangt twee anders sportaccommodaties in Dokkum: sporthal De Trimmer en de gymzaal in de Hoedemakerspolder. De Trimmer, gebouwd in de jaren zestig, voldoet al jaren niet meer aan de eisen van deze tijd, aldus de gemeente. In 2015 was de hal zowel financieel als technisch afgeschreven. De brandweer heeft de gebruikers al eens gewaarschuwd voor brandgevaar. Even is overwogen om te renoveren, aldus wethouder Pytsje de Graaf. ,,Ik ben blij dat alsnog voor nieuwbouw is gekozen.’’ De verouderde accommodaties worden gesloopt.

De bouw van de nieuwe sportaccommodatie is iets later van start gegaan dan gepland, vanwege archeologische vondsten op de bouwplaats. Bureau Raap voerde het archeologisch onderzoek uit en vond resten uit de steentijd. Deze vondsten blijven bewaard in de ondergrond.

Als alles volgens planning verloopt, kan het nieuwe sportcentrum in het begin van 2018 in gebruik worden genomen.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek