Storing? 0800 3 234 234

Installatiewerk Boswijk Vlieland

Wij zijn samen met Bouwgroep Dijkstra Draisma begonnen aan de realisatie van Boswijk Vlieland. Dit project bestaat uit 36 woningen, een zorggebouw met daarin 7 zorgstudio’s en een welzijnsgebouw. De gebouwen worden verwarmd (en in de zomer gekoeld) door middel van een collectief warmtepompsysteem met gesloten bronnen. Dit betekent dat de warmte die uit de aarde komt gebruikt wordt om de gebouwen te verwarmen. Het ontwerp is gemaakt door TWA Architecten uit Burdaard. De bouwdirectie is in handen van ABC Nova uit Assen.

De missie van de nieuwe buurt is dat eilanders hun hele leven op Vlieland kunnen blijven wonen en voorzieningen in de buurt hebben voor als ze hulpbehoevend worden. De buurt wordt een centraal punt voor de thuiszorg op het hele eiland. In het welzijnsgebouw krijgen onder andere de tandarts, fysiotherapeut en een kapper ruimtes, ook komt er een aula en een buurthuis. Deze faciliteiten zijn beschikbaar voor alle Vlielanders. De zorgbuurt is uniek in Nederland, want nergens wordt op een dergelijke kleine schaal een totaalpakket aan zorg en welzijn geboden. Het bestaande verzorgingshuis ‘De Uiterton’ wordt met dit hele project vervangen.

In december 2020 staat de sloop gepland van het bestaande verzorgingshuis ‘De Uiterton’. Vanaf mei 2021 starten de partijen met de realisatie van de 36 woningen en het welzijnsgebouw. Oplevering voor het totale project -inclusief terreininrichting- staat gepland voor juli 2022.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek