Storing? 0800 3 234 234

Gratis water bij Paardendagen in plaats van plastic flesjes

Samen met Vitens hebben wij een tijdelijk watertappunt op het parcours van de Paardendagen gerealiseerd. Het watertappunt staat bij onze ‘eigen hindernis’ ter hoogte van de Foarstrjitte en H.G. van der Veenstrjitte in Driezum.

‘Vanwege het warme weer deelden wij vorig jaar als geste gratis flesjes gekoeld water uit aan de bezoekers van de Paardendagen. Wij lopen landelijk voorop op het gebied van duurzaamheid in de installatiebranche.  Met de wetenschap dat het kraanwater in Driesum van superieure kwaliteit is vonden wij dat we hier iets mee moesten doen. Met het plaatsen van een tijdelijk tappunt kan iedereen zijn eigen flesje gratis vullen met vers drinkwater. Dit noemen ze ook wel  ‘precycling’. Wij ruimen geen afval op maar zorgen dat er geen nieuw afval, in de vorm van plastic waterflesjes ontstaat’, aldus Peter Meijlis, algemeen directeur Koninklijke Damstra Installatietechniek.

‘Dit watertappunt is in lijn met ´practice what you preach´. Ons doel is om fossiele brandstoffen zo weinig mogelijk te gebruiken en te kijken naar alternatieven, zoals de zon en de wind. Onze missie is dan ook niet voor niets; ‘Mensen in staat stellen comfortabel te wonen, werken en leven in een duurzaam klimaat van licht, lucht, water en warmte.’

Al sinds de jaren ’90 zijn wij pionier op het gebied van duurzaamheid en de overtuiging die dat met zich meebrengt, leeft nog altijd volop. Naast het leveren van duurzame installaties, kijken wij ook graag naar ons zelf. In onze vestigingen, wordt de benodigde warmte volledig opgewekt door een mix van warmtepompen en biomassa-kachels. Uiteraard met behulp van elektriciteit van zonnepanelen.  ‘Wij streven ernaar om dan te kunnen werken zonder een aansluiting op het elektriciteitsnet. Een uitdagende doelstelling waar wij zeker raad mee weten’, aldus Peter Meijlis, algemeen directeur Koninklijke Damstra Installatietechniek.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek