Storing? 0800 3 234 234

Fase twee van start De ‘Boswijk’ Vlieland

Op woensdag 7 april vond de aftrap van fase twee van het project Boswijk op Vlieland plaats. Nadat begin dit jaar het zorggebouw in gebruik is genomen start Koninklijke Damstra Installatiegroep binnenkort met de installatie van het welzijnsgebouw en 36 (zorg)woningen. Bouwgroep Dijkstra Draisma is begonnen met de sloop van het bestaande zorggebouw de Uiterton.

Energieneutraal
De gebouwen worden volledig energie-neutraal gemaakt. Dit door middel van een collectieve (prefab) warmtepomp met een totaal vermogen van 200 KW.

De zorg op Vlieland
Het plan ‘Boswijk’ dat ontwikkeld wordt op Vlieland, sluit aan bij het overheidsbeleid. Het biedt een kernvoorziening voor mensen met een zware zorgvraag (verpleeghuis) en woningen waar mensen zelfstandig wonen en de zorg in de vorm van thuiszorg ontvangen. Deze zorg van Palet is dichtbij.

Er wordt gebouwd in de vorm van een normale woonomgeving of buurt in plaats van een zorggebouw met aanleunwoningen. De ‘Boswijk’ wordt zo meer een onderdeel van het dorp.

In de ‘Boswijk’ komt een kleine kernvoorziening van zeven plaatsen waar door Palet 24 uur per dag intensieve zorg wordt geboden. In de directe omgeving komen er vier zorggeschikte woningen waar eerstelijns verzorging geleverd kan worden. Deze woningen zijn ook geschikt voor mensen met een zware zorgvraag, bijvoorbeeld lichamelijke aandoeningen. Tot slot komen er 32 zelfstandige woningen die geschikt zijn voor het leveren van thuiszorg. In totaal komen er dus 43 wooneenheden voor de Vlielanders die zorg nodig hebben of die een toekomstige zorgvraag hebben.

Oplevering voor het totale project -inclusief terreininrichting- staat gepland voor juli 2022.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek