Storing? 0800 3 234 234

Energieneutraal werken én leven

Je werk niet mee naar huis nemen, dat is over het algemeen het streven. Bij Koninklijke Damstra zit dat net wat anders: daar streven we naar energieneutraal leven. Veel van onze medewerkers, waaronder projectleider Gaatze Postma, verdiepen zich dan ook thuis in het idee van verduurzaming. De kennis die hij opdoet op de werkvloer gebruikt hij bij het verduurzamen van zijn eigen huis. En niet onbelangrijk, zijn enthousiasme over duurzaamheid brengt hij weer terug naar zijn werk. Dat helpt hem ook op de werkvloer en met projecten, want, zegt Gaatze, “als je er zelf achter staat, dan straal je dat ook uit.” Bij Gaatze loopt werk en privé in elkaar over, en dat zorgt voor vooruitgang op beide fronten.

 

Je werk wél mee naar huis nemen: een energieneutraal leven

Energieneutraal leven bij Gaatze

Waar velen energieneutraliteit een onrealistisch doel vinden, weet Gaatze dat het wel degelijk mogelijk is. Mede met de kennis die hij heeft opgedaan bij Koninklijke Damstra heeft Gaatze zijn eigen woning namelijk ook energieneutraal weten te maken. Dat doet hij door zowel duurzame energie te gebruiken (energie die zoveel mogelijk is gewonnen uit natuurlijke bronnen), maar vooral door zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Zo beperkt hij het gebruik van energie uit fossiele brandstoffen.

 

Alles wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken

Dit betekent ook dat hij een balans moet vinden tussen comfort en een laag energieverbruik. Hoewel veel moderne apparaten ons gemak en comfort bieden, zorgen ze namelijk ook vaak voor energieverspilling. Het verwarmen en verlichten van ruimtes die niet gebruikt worden is bijvoorbeeld verspillend, maar ook producten zoals de Quooker verspillen enorm veel energie puur voor ons comfort. Dit soort producten worden door velen dan ook niet meer als luxeproduct gezien; de grens tussen “luxeproduct” en “normaal” vervaagt. Wie op verspilling zoals deze let en daarmee energieverbruik vermindert, zorgt voor balans tussen verbruik en opwekking van energie. Hiervoor bestaat slimme regeltechniek en sensoren die het energieverbruik meten en er een duidelijk beeld van geven, zodat je inzicht krijgt over wat je verbruikt en waar je mee kan minderen. Wie dus meer luxe en comfort in huis wil, maar zijn energierekening laag wil houden, zal dus meer moeten letten op zijn verbruik. Want, aldus Gaatze, “alles wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek