Storing? 0800 3 234 234

Elke dag een stukje wijzer met Lammert van Dijk

Aangezien Lammert van Dijk al sinds 1997 bij Damstra werkt, heeft hij al van alles meegemaakt. Hij groeide door van monteur, werkvoorbereider naar projectleider, en is al afgereisd naar verschillende landen: naast Nederland heeft hij ook projecten uitgevoerd in België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Ook op Vlieland heeft Damstra haar stempel achtergelaten. Warmtepompen, ketels of vloerverwarming: Lammert heeft overal wel ervaring mee. En die ervaring past hij toe bij de meest uiteenlopende installaties. Van ziekenhuizen tot zwembaden en van sauna’s tot scholen: Lammert is op veel locaties geweest, en is dan ook tegen verschillende uitdagingen aangelopen. 

Nordwest-Krankenhaus Sanderbusch
Zo was Lammert 20 jaar geleden in Duitsland in de kost. In het Nordwest-Krankenhaus Sanderbusch moesten destijds de CV installatie en terreinleidingen vervangen worden tevens werd er een WKK (Warmte Kracht Koppeling) geplaatst. Het was een jaarrond durend project waarin hij weekends naar huis ging. Een WKK  was in die tijd erg in opkomst. De gasgestookte motor wekt via een generator elektriciteit op en de warmte die erbij vrij komt wordt gebruikt voor de verwarming van de gebouwen.

De Woudfennen Wellness & Beauty
‘Voor dit Wellness & Beauty centrum hebben we een aantal jaren terug een energiecentrale gebouwd. Met daarin een  gasgestookte WKK installatie in combinatie met een warmtepomp die de warmte uit de rookgassen haalt, verder staan er 2 houtsnipperketels en als back up 2 gasgestookte CV ketels in cascade opgesteld, daarnaast zijn op het naastgelegen overdekt parkeerterrein zijn zonnepanelen geïnstalleerd.

Bij dit type projecten is het altijd een uitdaging om deze verschillende energieconcepten qua planning en uitvoering op elkaar af te stemmen. We hebben het weer met elkaar gefixt; dat geeft een goed gevoel en een tevreden klant.’

Zo kom je overal: Vlierijck op Vlieland
Ook op de eilanden is Damstra een graag geziene gast. Op Vlieland heeft Lammert diverse werken aangestuurd. Tijdens het 2 maanden durende project bij Vlierijck op Vlieland moest de verwarming vervangen worden en gesplitst in hoog- en laagtemperatuur in combinatie met een bestaande warmtepomp. Qua logistiek moet zoiets slim georganiseerd worden; alles in 1 container verzamelen en die over laten varen. Omdat dit een renovatieproject betrof moesten de installaties passend gemaakt worden op de bestaande. Dat vraagt creativiteit en in de loop der jaren weet Lammert precies van de hoed en de rand op dit gebied.

Van Duitsland naar het eiland, in een Wellness en beauty centrum, in een school, kerk of bedrijfsloods: de verschillende locaties zorgen voor afwisseling in het werk, maakt het totaal niet eentonig. Lammert vindt het juist leuk om een oplossing te bedenken voor verschillende uitdagingen.

Warmtestad Groningen
In het noordwesten van de stad Groningen is een warmtenet aangelegd. ‘Hier hebben wij voor onze opdrachtgever voor de tijdelijke warmtecentrale de 3 WKK installaties aangepast en leidingwerk geprefabt. Met dit warmtenet in het noordwesten van Groningen worden in de toekomst 10.000 bedrijven, instellingen en woningen met duurzame warmte verwarmd. Deze gebouwen kunnen dan dus allemaal zonder gasaansluiting waardoor de CO2-uitstoot fors daalt. Op deze manier levert Warmtestad Groningen een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen van de stad Groningen om in 2035 volledig CO2 neutraal te zijn.’

Stadsverwarming Eindhoven
Door de innovaties in de installatiebranche, ontwikkel je continue. Je moet met de tijd mee en op de hoogte zijn van nieuwe uitvindingen om deze ook te kunnen adviseren aan de klanten. Zo voert Damstra momenteel voor de markleider op het gebied van duurzame energie en milieuoplossingen: Veolia, een ketelwissel uit. Dit ten behoeve van warmtevoorziening van de deelwijk Graswijk 3 te Eindhoven.

Er wordt nu aan zo’n 940 huishouders stadsverwarming geleverd vanuit Grasrijk 3 door Ennatuurlijk. Veolia draagt bij aan de toegankelijkheid, het behoud, hergebruik en vernieuwing van middelen en grondstoffen. Ook zet Veolia zich in voor vermindering van de koolstofdioxide-uitstoot, bescherming van het milieu en het opbouwen van de circulaire economie. De uitvoering zal in de zomer van 2021 zijn.

Het ketelhuis kent diverse warmteopwekkers zoals een WarmteKrachtKoppeling (600 kWe), 1000 kW biowarmte vanuit de biowarmtecentrale Meerhoven en drie Novum warmwaterketels. De ketels worden vervangen door een Novumax H2R 2500 (Nederlands fabricaat met een Weishaupt Low NOx voorzetbrander).

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek