Storing? 0800 3 234 234

‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’

Sinds mei 2013 is het voor agrariërs mogelijk de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ aan te vragen. Door te kiezen voor deze stimuleringsmaatregel wordt hun dak vrij gemaakt van asbest en tegelijkertijd voorzien van zonnepanelen. Inmiddels kunnen niet alleen agrariërs die van hun asbest af willen gebruik maken van deze subsidiemaatregel, maar ook mensen die ooit een agrarisch bedrijf hebben gehad of eigenaar zijn van een voormalig agrarisch bouwblok. Wat zijn de belangrijkste spelregels van dit initiatief?

asbesterafzonnepanelenerop

De overheid beloont ondernemers die bijdragen aan duurzame energie en subsidieert deze regeling dan ook. Per vierkante meter asbestdak krijgen de ondernemers een subsidie van 4,50 euro, wat kan oplopen naar maximaal 15.000 euro subsidie voor het gehele dak. Een belangrijke voorwaarde voor de regeling is dat het desbetreffende dak minstens 250 vierkante meter groot moet zijn.

Daarnaast moet er minimaal 5 KW-piek zonnepanelen geplaatst worden. Tot slot kunnen er ook nog aanvullende voorwaarden per provincie gelden en is het slim om die voor het indienen van een aanvraag even goed te bekijken. Subsidie aanvragen kan via de website van het initiatief ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’.

Heeft u interesse in deze regeling? Damstra Installatietechniek kan u helpen met het indienen van een aanvraag. Neem contact met ons op via info@damstra.nl.

Meer informatie over de subsidieregeling: www.asbestvanhetdak.nl

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek