Storing? 0800 3 234 234

3887 zonnepanelen voor Miedema Bouwmaterialen

Naast de windmolen die al op het terrein van Miedema Bouwmaterialen staat, wordt er vanaf het einde van dit jaar ook stroom opgewekt met zonnepanelen. Wij zijn gestart met het installeren van circa 3887 zonnepanelen op het dak van de specialist in hout- en bouwproducten uit Leeuwarden.

Bij Miedema Bouwmaterialen staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda. Van duurzame lak of verfbehandelingen op duurzame basismaterialen tot advies voor de juiste verwerkings- en onderhoudsvoorschriften.  Zonnepanelen konden in het kader van duurzaam ondernemen hierbij niet ontbreken.

Trina Solar
Wij hebben gekozen voor 3887 zonnepanelen van 310Wp van Trina Solar. Trina Solar is dé keuze voor veel grote spelers in de Europese markt omdat het naast de zekerheid van een sterk bedrijf ook hoge opbrengsten genereert. Door de hoge eisen aan alle componenten leveren de panelen zeer hoge resultaten. In totaal plaatsen we 15 omvormers van  Huawei 60KTL

Onderconstructie
Als onderconstructie hebben wij gekozen voor FlatFix Fusion. Deze cpnstructie is gemaakt van duurzame, sterke en lichte materialen als aluminium en hoogwaardig kunststof dat versterkt is met glasvezels. Deze materialen zorgen niet alleen voor een zeer sterke constructie, maar brengen het totale gewicht van de PV-installatie naar beneden. Thermische ontkoppeling beschermt de dakbedekking tegen schade door het uitzetten en krimpen van het systeem bij temperatuurschommelingen.

Kabel management
Om een wirwar aan kabels te voorkomen managen wij de kabels door middel van RoofSupport, dit biedt de mogelijkheid om bekabeling achter PV panelen op de juiste manier te begeleiden en vervolgens in combinatie met de daksteunen op het platte dak naar de inverters te brengen.

Financiering
De financiering wordt verzorgd door Friesland Zon. Door het het leasen van de zonnepanelen hoeft Miedema geen grote investering te doen. Friesland Zon betaalt de zonnepanelen, de installatie en het onderhoud. Miedema betaalt maandelijks een vergoeding voor het gebruik van de zonnepanelen.

In samenwerking met Liander hebben wij een nieuwe aansluiting gerealiseerd. Ook is er een travo geplaatst van 1000KVA – 1600A. In samenwerking met DW Multitechservice plaatsen wij ook nog een nieuwe hoofdverdeler.  Naar verwachting leveren wij dit project eind van dit jaar op.

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek