Storing? 0800 3 234 234

110 jarig bestaan Koninklijke Damstra Installatietechniek

Vandaag stonden wij stil bij drie grote mijlpalen: het 110-jarig bestaan van ons bedrijf, de uitreiking van een jubileumboek en de onthulling van de gerestaureerde ‘wein’.

Anne Damstra-van der Wiel, de 99 jarige dochter van oprichter Sietse van der Wiel, kreeg samen met haar zoon Thymen Damstra senior het eerste exemplaar van jubileumboek overhandigd door Teake Damstra. Het jubileumboek heeft de toepasselijke titel ‘Van wagenmaker tot installatietechniek’.

Vanaf onze oprichting in 1910 wisten wij als familiebedrijf goed te anticiperen op de ontwikkelingen in de markt en de maatschappij. Het resulteerde in de evolutie van wagenmakerij tot gerenommeerde marktspeler in de installatiebranche. De laatste ‘wein’ rolde in 1954 van Pake Sietse van der Wiel zijn werkbank. Deze ‘wein’ is afgelopen jaar met gevoel voor detail en vakmanschap gerestaureerd door kleinzoon Thymen Damstra (70 jaar). Deze gerestaureerde ‘wein’ werd vandaag ook voor het eerst onthuld aan familie en personeelsleden .

‘Als honderdtien jarige familiebedrijf beschikken we over een schat aan prachtige verhalen. Het boek beschrijft wat onze voorgangers deden en wat wij vandaag de dag doen. Met beide benen op de grond en met Hollandse nuchterheid waarmaken wat je belooft’, aldus Teake Damstra. ‘Mede dankzij schrijver Henk Dilling en ontwerper Ronus Huizinga is de interessante geschiedenis van Damstra tot leven gekomen. Geen droge cijfers en feiten, maar een menselijk beeld van het denken en doen van een ondernemende Friese familie’.

‘Het succes is de verdienste van inmiddels vier generaties. Maar óók van de mensen die zich als medewerker vaak decennialang met hart en ziel voor het familiebedrijf hebben ingezet. Damstra is het schoolvoorbeeld van de kracht van de Friese familiebedrijven die diep geworteld zijn in onze samenleving, vertelt Peter Meijlis, Algemeen directeur Koninklijke Damstra Installatietechniek.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek