Storing? 0800 3 234 234

Warmtekrachtkoppeling

Voorloper met warmtekrachtkoppelingen (WKK)

Damstra is een voorloper in Nederland op het gebied van warmtekrachtkoppelingen. Een warmtekrachtkoppeling (WKK) is een ideale mogelijkheid om energie te besparen en dus de bedrijfskosten te verlagen. Door de gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit is het mogelijk om een zeer hoog rendement te bereiken. Vooral voor bedrijven met assimilatiebelichting is de toepassing van warmtekrachtinstallatie een interessante optie. Ook diverse mestvergisters en vuilstorten zijn door Damstra in de loop van de jaren voorzien van WKK-installaties die de vrijkomende gassen bij de verwerkingsprocessen, omzetten in schone energie. Daarnaast worden warmtekrachtkoppelingen ook ingezet bij noodstroom situaties. Wij hebben de kennis en ervaring om de installatie af te stemmen op de individuele wensen van de klant. Vernuftige technieken gecombineerd met hoogwaardige kennis dragen zo bij aan een schoner milieu.

Geheel toevallig is het dan ook niet dat Damstra in een wedstrijd over duurzaamheid als enige uit 240 inzendingen werd gekozen om een warmtepomp te ontwikkelen. Als huisinstallateur van Trion wisten we wel het een en ander van die technieken. Maar toen de PEB als eerste in Friesland een warmtekrachtcentrale wilde ontwikkelen, had eigenlijk niemand nog echt ervaring. Damstra stapte in het avontuur en bracht het samen met haar partners tot een goed einde. PEB werd daarna Nuon en met de naam veranderde ook het werkgebied.

Vandaar dat Damstra nu internationaal werkzaam is. En nog altijd voorop loopt in duurzaamheid. Houd vooral onze projecten in de gaten of informeer naar toepassingen die interessant kunnen zijn voor u.

Vragen over warmtekrachtkoppelingen?

Neem gerust contact met ons op!

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek