Bespaar op uw gasrekening en kies voor een warmtepomp! Wilt u uw woning in Friesland duurzaam verwarmen en misschien wel helemaal energie neutraal verwarmen? Dan is een warmtepomp een zeer interessante optie.
Bij het kopen van een warmtepomp komt van alles kijken. Welke soort pomp past bij uw behoeften en woning, is uw woning überhaupt geschikt voor een warmtepomp, en welk rendement mag u verwachten? In dit artikel geven we antwoord op al deze vragen. Natuurlijk kunt u voor een persoonlijk advies altijd bij ons terecht. De warmtepomp-experts van Damstra staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het maken van een keuze die u gaat opleveren wat u voor ogen heeft.
Direct contact? 0511 - 42 45 00Er bestaan verschillende soorten warmtepompen, die allemaal te vinden zijn in het assortiment van Damstra. Een warmtepomp is echter altijd een systeem dat warmte uit de buitenlucht, bodem of water haalt en deze naar binnen transporteert. Dit gebeurt door middel van een koudemiddel dat verdampt en condenseert, waarbij warmte wordt opgenomen en afgegeven. De buitenunit – het deel van de warmtepomp dat zich buitenshuis bevindt – haalt de warmte op, terwijl de binnenunit de warmte afgeeft aan het huis. Het hele proces maakt gebruik van elektriciteit en duurzame energie en kan zowel verwarmen als koelen.
Een warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, de bodem of water, wat een veel milieuvriendelijker alternatief is dan fossiele brandstoffen, zoals gas. Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar draagt dus ook bij aan het verminderen van uw gasverbruik. Met een warmtepomp is het zelfs mogelijk om volledig van gas af te stappen voor de verwarming van uw huis. Maakt u daarnaast gebruik van groene energie? Dan produceert u uw warmte volledig klimaatneutraal.
Dan is de pomp niet volledig elektrisch, en daardoor een goede tussenstap wanneer u het liefst helemaal geen gas meer wilt gebruiken, maar uw woning hier niet geschikt voor is of wanneer u de stap nog niet wilt of kunt zetten. Tot die tijd bespaart een warmtepomp in combinatie met een cv-ketel ook gas, bespaart u op uw energierekening en draagt u een steentje bij aan een beter milieu.
Door uw gasverbruik te verminderen, ziet u direct een daling in de kosten voor verwarming. Ook vermeerdert een warmtepomp de waarde van uw woning. Daarnaast zijn er subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een warmtepomp, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), waardoor de investering een stuk minder hoog is. Daarover vertellen we later in dit artikel meer.
De aanschaf van een warmtepomp heeft aardig wat voeten in aarde. Met de volgende thema’s kunt u rekening houden bij het onderzoek naar of de aanschaf van een warmtepomp. Daarnaast voorziet Damstra u natuurlijk van persoonlijk advies op basis van uw situatie.
Een warmtepomp is een duurzame keuze voor het verwarmen en koelen van uw woning, maar voor u deze investering maakt is het goed om zowel de voordelen als de nadelen op een rijtje te zetten.
Een warmtepomp is een waardevolle investering en biedt tal van voordelen, waaronder weinig onderhoud en een lange levensduur. Door het efficiënt gebruik van energie kunt u snel geld besparen op uw energierekening, en de aanschaf van een warmtepomp kan tot een waardeverhoging van uw woning leiden. De milieuvriendelijke manier van warmte opwekken, vooral wanneer de warmtepomp draait op groene stroom, draagt bij aan een duurzame toekomst. Bovendien zijn een gasaansluiting of rookgasafvoer niet meer nodig, en kan een warmtepomp uw woning op warme dagen ook koelen.
Een hybride warmtepomp is de snelste manier van verduurzamen. U breidt namelijk uw bestaande cv-installatie uit met een warmtepomp. U bent daarmee niet volledig van het aardgas af, maar bespaart jaarlijks tot wel 70% op uw gasverbruik zonder eerst ingrijpend te hoeven verbouwen. Met de extreem gestegen gasprijzen en het aanpassen van de salderingsregeling is een hybride warmtepomp een goed alternatief voor zonnepanelen. Óf een mooie uitbreiding als u al zonnepanelen hebt.
Met een volledig elektrische warmtepomp bent u helemaal van het aardgas af. Zo’n warmtepomp doet hetzelfde als wat een cv-ketel doet. Hij verwarmt uw huis en levert warm water zonder dat u aan comfort hoeft in te leveren. De warmtepomp moet daarvoor wel goed passen bij uw woonwensen en huis. Wij geven u graag advies. Blijkt uw huis niet geschikt te zijn voor gasloos wonen, dan is een hybride warmtepomp wellicht een oplossing.