Storing? 0800 3 234 234

Warmtepompen

20 jaar ervaring in warmtepompen

20 jaar geleden maakte Damstra reeds zijn eigen warmtepompen , met als gevolg wij anno nu een jarenlange ervaring hebben opgebouwd in het plaatsen van warmtepompen.

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt en omzet in bruikbare warmte voor het leveren van verwarming en warm tapwater.

De werking van een warmtepomp

De werking van warmtepompen is feitelijk gebaseerd op die van een koelkast. Zoals een koelkast een koudemiddel als ‘transportmiddel’ gebruikt om warmte aan de koelruimte te onttrekken, zo onttrekt een warmtepomp met behulp van een mengsel van water en een milieuvriendelijk antivriesmiddel laagwaardige warmte aan de aardbodem, (oppervlakte)water, (ventilatie)lucht of afvalwarmte.

Het hoogste rendement wordt bereikt wanneer de temperatuur van de bron hoog is en er voor verwarming gebruik kan worden gemaakt van een zogenaamd Laag Temperatuur Systeem, zoals vloer- en wandverwarming in combinatie met een warmtepomp.

Naast verwarmen kunnen diverse warmtepompen ook koelen en warm tapwater leveren. Kiest u voor een warmtepomp met passieve koeling, dan kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat!

Vragen over warmtepompen?

Neem gerust contact met ons op!

Contact Pieter Harm Sipma Duurzaam 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2021 Koninklijke Damstra Installatietechniek