Storing? 0800 3 234 234

Heeft u al eens aan een warmtepomp gedacht?

Warmtepomp

Een prettige binnentemperatuur is geen luxe met het koude weer in aantocht. Bij Damstra vinden wij duurzaam verwarmen erg belangrijk maar ook comfort staat hoog in het vaandel.  Wist u dat veel warmtepompen ook kunnen koelen?

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem (grondwater / aarde). Deze warmte wordt door een warmtepomp met een hoog rendement omgezet in warmte van een hogere temperatuur voor de verwarming van uw woning of voor het verwarmen van water.

Honger naar techniek

Onze honger naar innovatie, de nieuwste toepassingen en vernuftige technieken is ontzettend groot. Die drang naar kennis en verbetering zorgden ervoor dat wij in de jaren negentig al bezig waren met het ontwikkelen en toepassen van warmtepompen. Hierdoor hebben wij al een jarenlange ervaring in het plaatsen en installeren van warmtepompen.

Onze warmtepompen

Wij werken met verschillende type wartmtepompen. Wat is nu de beste oplossing voor uw woning en wat gaat het u kosten? Dat is per woning verschillend. Er is dus niet één standaard antwoord op uw vraag, het rendement is voor iedere woning anders.
Ventilatielucht/water warmtepomp
Een ventilatielucht/water warmtepomp wint energie terug uit de warme ventilatielucht van je huis, eventueel aangevuld met buitenlucht. Het is een kant-en-klare, energiezuinige oplossing voor het leveren van verwarming, ventilatie en warmtapwater aan woningen en appartementen met een vloeroppervlak tot 200m2.
Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp onttrekt net als lucht/water warmtepomp warmte aan de buitenlucht. Hij werkt samen met elk merk en type cv-ketel. De warmtepomp levert daarbij tot 100% van de benodigde warmte voor je verwarming, terwijl je cv-ketel warmtapwater bereidt. Ook kan de hybride warmtepomp actief koelen.
Lucht/water warmtepomp
Een lucht/water warmtepompinstallatie onttrekt warmte aan de buitenlucht om je huis op een duurzame manier te voorzien van verwarming, koeling en warmtapwater. Een lucht/water warmtepompinstallatie bestaat uit een buitenunit, een binnenunit en/of een regelunit met een losse boiler.
Water/water warmtepomp
Een water/water warmtepomp maakt gebruik van zonnewarmte die in de aarbodem is opgeslagen. Je creeert met een water/water warmtepompinstallatie een optimaal binnenklimaat doordat je huis niet alleen wordt voorzien van verwarming en warmwater, maar in de zomer ook van koeling.

Tot 2021 krijgt u subsidie voor de aankoop van een warmtepomp. Het is alleen mogelijk om subsidie te krijgen als de pomp aan bepaalde eisen voldoet. 

Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 1000 en € 2.500.

Damstra Installatietechniek
Al meer dan 100 jaar
ervaring
Gekwalificeerd personeel
en goedgekeurde materialen
Voorloper op het gebied
van duurzaamheid
24 uurs Storingsdienst
bel gratis 0800 3 234 234
© 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek