Storing? 0800 3 234 234

Van der Wal Hout kiest voor 1616 esthetische zonnepanelen

Een steeds vaker gehoorde wens van onze klanten is de wens voor esthetisch verantwoorde zonnepanelen. Bij van der Wal Hout in Noardbergum laten we zien dat je duurzaam bezig en esthetisch verantwoord heel goed kan combineren.

Met ruim 10.000 m2 aan opslag hadden wij genoeg ruimte om 1616 zonnepanelen te installeren. De houthandelaar zal hiermee zo’n 452.608 kWh groene stroom per jaar opwekken. Dit staat gelijk aan het verbruik van 151 huishoudens. Met dit ‘zonnepark’ kan er dus een flinke duurzame impact worden gemaakt. Zo draagt van der Wal Hout bij aan het produceren van groene energie.

Onderconstructie
Als onderconstructie hebben wij bij de schuine daken gekozen voor Van der Valk Solarsystems en het platte dak ligt een Flat fix fusion constructie. Beide systemen zijn ontwikkeld met alle aandacht voor dak- en windbelasting en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen. Deze constructies zijn gemaakt van duurzame, sterke en lichte materialen.  Deze materialen zorgen niet alleen voor een zeer sterke constructie, maar brengen ook het totale gewicht van de PV-installatie naar beneden.

Kabel management
Om een wirwar aan kabels te voorkomen managen wij de kabels door middel van RoofSupport, dit biedt de mogelijkheid om bekabeling achter PV panelen op de juiste manier te begeleiden en vervolgens in combinatie met de daksteunen naar de inverters te brengen. De zichtbare kabelgoten hebben we voorzien van zetwerk in de ralkleuren van de gevel.

SMA omvormer
Om niet toe te geven aan esthetiek of architectuur heeft van der Wal een houten kast op het terrein geplaatst zodat wij daarin 8 SMA Core omvormers konden installeren. Om ook het compact station op te laten gaan in het geheel hebben we gekozen deze in een zwarte uitvoering te installeren.

Drone
Om de exacte maatvoering van de daken te berekenen, hebben wij het dak ingevlogen met een drone. Ook de windbelasting wordt in het berekeningen meegenomen.

Esthetische zonnepanelen op uw dak?
Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw pand? Neem dan eens contact met ons op. Wij vertellen u graag alle (on)mogelijkheden.

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2021 Koninklijke Damstra Installatietechniek