Projecten

Nieuwbouw Woon-zorgcomplex "De Stelp" Ameland

In opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma verzorgen wij de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie voor de nieuwbouw van woon-zorgcomplex “De Stelp” in Hollum Ameland.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de locatie van sportcomplex “Ons Hol” in Hollum. In het nieuwe woonzorggebouw komen 44 woningen bestaande uit 32 zelfstandige appartementen en 12 zorgappartementen. De appartementen zijn prikkelarm. Hiernaast komen 4 zorgstudio’s voor kortdurend eerstelijns verblijf. Elk appartement krijgt een eigen tuin of balkon. Een centrale hal wordt de verbinding tussen ‘Ons Hol’ en de nieuwe Stelp.

De oplevering wordt verwacht in december 2024. Hiervoor werken we samen met onze collega’s van Faber Wijnberg Ameland en Damstra Duurzaam BV.

Projecten

Werktuigbouwkundige installatie

Onze afdeling Installatietechniek verzorgt het werktuigbouwkundig installatiewerk. Het werk bestaat uit het ontwerpen, leveren, monteren en geheel bedrijfsvaardig opleveren van:

 • Hemelwaterafvoer
 • Binnenriolering
 • Waterinstallaties
 • Sanitair
 • Verwarmingsinstallaties
 • Ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties
 • Koelinstallaties
 • Warmtepompen

 

Elektrotechnische installatie

Onze vestiging Faber Wijnberg Ameland verzorgt het elektrotechnische installatiewerk. Het werk bestaat uit het ontwerpen, leveren, monteren en geheel bedrijfsvaardig opleveren van :

 • Brandbestrijdingsinstallaties
 • Elektrotechnische installaties
 • Communicatie- en beveiligingsinstallaties

Duurzaam

Damstra Duurzaam levert  en plaatst 221 PV panelen die op de algemene nutsaansluiting worden aangesloten.

Op maat gemaakte verdeler voor De Stelp

In onze werkplaats in Driezum is de verdeler van De Stelp Ameland gebouwd. Een verdeler zorgt voor de distributie van warmte en koude naar de diverse ruimten van de Stelp. Deze verdeler wordt geplaatst in de techniekruimte waar de prefab verdeler in elkaar wordt gezet en aangesloten op de binnen installatie.

Voor het verwarmen van het pand zijn twee warmtepompen toegepast welke in de techniek ruimte zijn opgesteld. In de winterperiode maken de warmtepompen aan de ene zijde warmte,  welke via de verdeler en buffervat naar de diverse vertrekken wordt gevoerd, en aan de andere zijde van de warmtepomp wordt tegelijkertijd koeling door 24 gesloten lussen opgeslagen in de grond.

In de zomer wordt de koeling via een TSA (wisselaar) rechtstreeks uit de bron gehaald teruggevoerd naar de techniekruimte daar aangesloten op de verdeler en buffervat en zo naar het gebouw en appartementen gevoed. Zo kunnen de bewoners en het personeel het gehele jaar genieten van een comfortabel binnen klimaat.

Augustus 2023 I Aanbrengen installaties schilvloer en ruwbouw begane grond

Ons team is druk bezig met het aanbrengen van de installaties in de schilvloer en ruwbouw van de begane grond.

Projecten

Feestelijke start van de bouw

Maandag 8 mei 2023 is het bouwbord onthuld door wethouder Piet IJnsen en Jan Maarten Nuijens, voorzitter van de raad van bestuur van de KwadrantGroep. Samen met het college van burgemeester en wethouders, raadsleden, ontwikkelaars, bouwer en andere betrokkenen werd de start van de bouw feestelijk gevierd. Alle aanwezigen werden door wethouder IJnsen bedankt voor hun inzet de afgelopen tijd.

Projecten