Storing? 0800 3 234 234

Duurzaam appartementencomplex De Klanderij Leeuwarden

Donderdag 25 februari  is het appartementencomplex De Klanderij aan het Zuiderplein in Leeuwarden officieel geopend. Het gebouw is duurzaam getransformeerd tot een eigentijds appartementencomplex met 50 studio’s.

Duurzame transformatie
Het samenwerkingsverband DuurzaamWonen.nl, waar wij onderdeel van zijn, zag in 2014 een grote uitdaging om De Klanderij een nieuw en duurzaam leven in te blazen. Het project De Klanderij heeft een herbestemmingssubsidie gekregen van de provincie Fryslân voor de verbouwing van een kantoorpand naar een pand met woonfunctie. Deze subsidieregeling is onderdeel van Wurkje mei Fryslân. Zo heeft het project bij de aannemer en de onderaannemers geleidt tot diverse opleidingsplaatsen. In samenwerking met diverse regionale bouwspecialisten is het gelukt om De Klanderij binen een jaar duurzaam te transformeren tot een eigentijds appartementencomplex met 50 studio’s.

Een pand voor de volgende generatie
De energievoorziening van het CO2 neutrale pand is grotendeels zelfvoorzienend en wordt onder andere opgewekt middels zonnepanelen, aangevuld met groene stroom. Daarbij voorziet het pand in een bijzonder veilige woonomgeving voor jonge mensen. Zo zijn er extra investeringen gedaan op het gebied van veiligheid en domotica voor de starter op de Leeuwarder woningmarkt. De Klanderij staat voor comfortabel, duurzaam wonen, zowel vanuit maatschappelijke betrokkenheid als met een toekomstgerichte visie. Al met al een pand voor de volgende generatie!

De rijke historie van De Klanderij
Het beeldbepalende Hotel De Klanderij werd gebouwd rond 1900. Het hotel deed onder andere lange tijd dienst als ‘clubhuis’ van voetbalclub Frisia. De Klanderij is ook de plek geweest waar Elfstedenwinnaar Karst Leemburg in 1929 werd gehuldigd. De afbraak van het gebouw in 1974 stond destijds symbool voor de teloorgang en sloop van vele monumentale gebouwen in de Leeuwarder binnenstad. Op de plek van het hotel kwam in 1977 een door architect Abe Bonnema ontworpen kantorencomplex.

Volgend project
Inmiddels voert DuurzaamWonen.nl afrondende gesprekken met betrekking tot een volgend project, vergelijkbaar met De Klanderij. Gezien de grote belangstelling voor de studio’s van De Klanderij, worden de ruim 400 geïnteresseerden op korte termijn geïnformeerd over de mogelijkheden betreffende dit nieuwe project.
Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek