Storing? 0800 3 234 234

706 zonnepanelen veehouderij Roelevink – Wouda Damwâld

Ze liggen er op! Wij hebben 706 zonnepanelen, op het dak van het veehouderijbedrijf van Roelevink – Wouda uit Damwâld mogen installeren. Hiermee wekt de veehouder zo’n 198700 kWh groene stroom per jaar op. Dit staat gelijk aan het verbruik van circa 66 huishoudens. Dit is een besparing van ruim 119.220 kg Co2 per jaar.

Dakconstructie
Als onderconstructie hebben wij gekozen voor van der valk Solar systems. Deze montagesystemen zijn ontwikkeld met alle aandacht voor dak- en windbelasting en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen en wereldwijd geldende normeringen.

Omvormer
De installatie draait op  vier core 1 omvormers van SMA. Deze omvormer is ’s werelds eerste staande stringomvormer voor gedecentraliseerde dak- en grondinstallaties en overdekte parkeerplaatsen. Dankzij de automatische monitoring van de omvormer kunnen wij sneller foutdiagnoses constateren. Dit minimaliseert de uitvaltijd van de SMA omvormer en waarborgt de lange termijn investering.

Om agrariërs te helpen om de stap naar duurzame energie daadwerkelijk te maken, heeft vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) gewerkt aan een collectieve aanpak. Hierin heeft NFW haar leden geholpen met de subsidieaanvraag (SDE+) en de uitvoering van een kosten-batenanalyse. Veehouderij Roelevink – Wouda doet mee met de collectieve aanpak van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW), waarbij de stallen van aangesloten melkveehouders worden voorzien van zonnepanelen.

Wij hebben in 2020 5 zonnedaken gerealiseerd. In totaal gaat het om meer dan 5500 zonnepanelen van 330 Wp. Hiermee wekken deze panelen verdeeld over vijf locaties zo’n 1.586.361 kWh groene stroom per jaar op. Dit staat gelijk aan het verbruik van circa 529 huishoudens. Zo besparen deze agrariërs 951.816 kg Co2. Zo kan er dus een flinke duurzame impact worden gemaakt.

Groene energie
Boeren die kiezen voor zonnepanelen ondervinden veel voordelen. Boeren komen meestal in aanmerking voor een 15 jaar durende SDE++ subsidie, waarmee ze uiteindelijk meer terugverdienen dan ze investeren. Daarnaast besparen de boeren enorm op hun energiekosten, want ze gebruiken gratis energie die ze zelf opwekken. De groene stroom die zij opwekken maar niet verbruiken verkopen de zogenaamde “zonne-energieboeren” aan derden. Ook krijgt een duurzaam boerenbedrijf een hogere vergoeding van grote zuivelcoöperaties.

Enthousiast geworden over zonnepanelen? Neem contact met ons op!

 

 

 

 

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2021 Koninklijke Damstra Installatietechniek