Storing? 0800 3 234 234

1588 zonnepanelen maatschap Miedema in Wyns

Het dak van Maatschap Miedema uit Wyns glinstert in de zon. In totaal hebben wij vorig jaar op de daken van het melkveebedrijf 1588 zonnepanelen gemonteerd. Genoeg om bijna 157 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Landbouw, veeteelt, groente- of fruitteelt, als agrariër doe je er verstandig aan om nu in een zonnepanelen systeem te investeren. De meeste agrarische bedrijven beschikken over een ideaal plaatsingsoppervlak door de grootte van hun boerderijen en landerijen. Daarbij komt dat er voor boerenbedrijven veel fiscale voordelen gelden en dat er veel subsidieregelingen zijn.

Maatschap Miedema doet mee met de collectieve aanpak van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW), waarbij de stallen van aangesloten melkveehouders worden voorzien van zonnepanelen. Boerendaken hebben een grote potentie voor zonne-energie, toch blijven veel daken van stallen en schuren nog onbenut. Om agrariërs te helpen om de stap naar duurzame energie daadwerkelijk te maken, heeft vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) gewerkt aan een collectieve aanpak. Hierin heeft NFW haar leden geholpen met de subsidieaanvraag (SDE+) en de uitvoering van een kosten-batenanalyse.

Zonnepanelen op een boerendak is specialistisch werk waarbij goed nagedacht moet worden over de werking en de installatie van de panelen. Door de hoge uitstoot van onder andere stof, zand, vocht en ammoniak hebben zonnepaneleninstallaties op boerenbedrijven het zwaarder te verduren dan installaties op ‘normale locaties’.

Enthousiast geworden over zonnepanelen? Neem contact met ons op!

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2021 Koninklijke Damstra Installatietechniek