Storing? 0800 3 234 234

1120 zonnepanelen manage Mennoruiters Burgum

Ze liggen er op! Wij hebben afgelopen weken 1220 zonnepanelen, verdeeld over vier dakvlakken, op de rijhallen van Manege de Mennoruiters in Burgum mogen installeren. Hiermee wekt de manege zo’n 360.000 kWh groene stroom per jaar op. Dit staat gelijk aan het verbruik van circa 117 huishoudens. Dit is een besparing van ruim 212.700 kg Co2 per jaar. Zo draagt de rijvereniging bij aan het produceren van groene energie.

SMA omvormer
Wij hebben een nieuw compact station van 630KVA samen met een hoofdverdeler mogen leveren en installeren.
Om het geheel niet te veel op het terrein te laten opvallen, heeft van der Wal hout een speciale kast op het terrein geplaatst. Hierin is ruimte gemaakt om 6 STP 50-40 omvormers van SMA te installeren.

Onderconstructie
Als onderconstructie hebben wij gekozen voor van der valk Solar systems. Deze montagesystemen zijn ontwikkeld met alle aandacht voor dak- en windbelasting en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen en wereldwijd geldende normeringen.

Kabel management
Om een wirwar aan kabels te voorkomen managen wij de kabels door middel van RoofSupport, dit biedt de mogelijkheid om bekabeling achter PV panelen op de juiste manier te begeleiden en vervolgens in combinatie met de daksteunen naar de inverters te brengen. De zichtbare kabelgoten hebben we voorzien van zetwerk in de ralkleuren van de gevel

Drone
Om de exacte maatvoering van de daken te berekenen, hebben wij het dak ingevlogen met een drone. Ook de windbelasting wordt in het berekeningen meegenomen.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw pand? Neem dan eens contact met ons op. Wij vertellen u graag alle (on)mogelijkheden.

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2021 Koninklijke Damstra Installatietechniek