Storing? 0800 3 234 234

Wat leveren de 1734 zonnepanelen van Noppert beton in een jaar op?

In 2019 hebben wij 1734 zonnepanelen van 315 Wp op het dak van Noppert Beton mogen installeren. Na een compleet kalenderjaar is het tijd om de balans op te maken en te kijken of de prognose van de opbrengst van de zonnepanelen klopt.

De zonnepanelen zijn verdeeld over 4 panden met daken georiënteerd op zowel het zuiden, westen en noorden. De zonnepanelen zijn via 18 solar edge omvormers verbonden. De SolarEdge omvormers hebben power-optimizers. Iedere optimizer is gekoppeld aan twee zonnepanelen, waardoor deze panelen hun eigen maximale rendement kunnen halen. Dat is handig op het moment dat bijvoorbeeld een deel van de panelen in de schaduw ligt, op verschillende dakvlakken zijn geïnstalleerd en een andere dakoriëntatie hebben. Daarnaast kunnen de prestatiegegevens per paneel bijgehouden worden via het monitoringsportaal op de computer, smartphone of tablet.

Volgens de statistieken die we uit het monitoringsportaal hebben gehaald, hebben de panelen tussen oktober 2019 en oktober 2020 ruim 532.894 kWh opgewekt. Volgens de gunstigste prognose zou het systeem 546210 kWh kunnen opwekken. Kortom een rendement van circa 97,6%. Noppert heeft dus een zonnepark met een flinke duurzame impact.

Veiligheid zonnepanelen
Overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en elektriciteitsbedrijven introduceren de laatste tijd steeds vaker nieuwe verordeningen en reglementen die gericht zijn op het vergroten van PV-veiligheid en het beschermen van personen en eigendommen.

Brandweerlieden en andere hulpverleners die op een brandoproep afkomen, schakelen bij wijze van veiligheidsmaatregel meestal de stroom uit naar het brandende gebouw. Afschakeling van de omvormer of het netwerk beëindigt de stroomtoevoer maar het risico van elektrocutie blijft door de hoge DC-spanning op de kabels zolang de zonnepanelen energie produceren.

Het SolarEdge systeem biedt een superieure veiligheidsoplossing tegen elektrocutie en brandgevaar. SafeDCTM is een op paneelniveau geïntegreerde veiligheidsfunctie die het risico van elektrocutie minimaliseert. Wanneer power optimizers aangesloten zijn, zullen de panelen alleen blijven functioneren zolang de omvormer een veiligheidssignaal afgeeft. Bij afwezigheid van dit signaal gaan de power optimizers automatisch over op de veiligheidsmodus en schakelen zij zowel de DC- stroom als de spanning in de paneel- en stringkabels af. Dit verzekert volledige veiligheid voor brandweerlieden die werken aan panelen, voorkomt het risico van elektrocutie.

Wilt u ook een duurzame impact maken? Neem dan eens contact met ons op. Wij vertellen u graag alle (on)mogelijkheden.

 

Van je hobby je werk maken Werken bij Damstra
Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek