Storing? 0800 3 234 234

Duurzame nieuwbouwwoning Zwagerbosch

Nieuwbouwwoning Zwagerbosch

Het is nog even wachten, maar in januari 2021 is het zover en mogen Kor en Anniek van der Meer hun nieuwe woning in Zwagerbosch betrekken. Kor en Anniek wilden graag overstappen naar een duurzamere woning. “‘Als je kiest voor een nieuwbouw woning, dan kan je niet meer om duurzaam heen. Niet alleen omdat wij dat zelf belangrijk vinden, maar ook omdat het vanuit de overheid verplicht is gesteld”, aldus Kor. Voor de nieuwe woning hebben Kor en Anniek niet alleen gekozen voor zonnepanelen, ook een warmtepomp en waterontharder mochten volgens hun niet ontbreken. Wij hebben de nieuwbouwwoning van dit stel van een Nibe warmtepomp, waterontharder en zonnepanelen mogen voorzien. Met de huidige subsidie en opbrengst hebben ze deze investering binnen 7 jaar terugverdiend.

NIBE warmtepomp

Het huis wordt verwarmd met een lucht/water warmtepomp van NIBE. Dat is op de markt misschien niet de goedkoopste leverancier, maar met NIBE haal je wel de beste kwaliteit in huis. NIBE heeft namelijk al 40 jaar ervaring met warmtepompen. Kor: “Er is vaak kritiek op het geluid van een warmtepomp. Wij horen hem nauwelijks”. 

De NIBE F2120 is een stille, modulerende monoblock lucht/water warmtepomp die een échte doorbraak betekent op het gebied van efficiëntie. De warmtepomp werkt heel efficiënt en past zich het hele jaar door automatisch aan de vermogensbehoefte van het huis aan. Het resultaat: een SCOP (= seizoensgebonden rendement) van meer dan 5,0. Dit betekent dat de warmtepomp op jaarbasis meer dan vijf keer zoveel warmte levert als een elektrische verwarming met hetzelfde energieverbruik.

 

zonnepanelen Zwagerbosch

ISDE SUBSIDIE

De overheid stimuleert dit jaar en de komende jaren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via de subsidieregeling, de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken, financieel ondersteund. Ook de NIBE warmtepompen passen in dit ISDE-subsidieprogramma. Dit betekent een flink voordeel in de aanschaf dankzij een ISDE-subsidie van € 1.900,- tot € 2.400,-.

Zonnepanelen

Het uiterlijk van zonnepanelen wordt steeds belangrijker. Wij hebben 8 zwarte Solaredge zonnepanelen van 325 Wp mogen installeren. Door gebruik te maken van volledig zwarte zonnepanelen is een installatie gecreëerd welke minder opvallend is. De gehele installatie van familie van der Meer vormt een fraai geheel op het dak. De verwachte jaaropbrengst van deze panelen is 2430 kWh.

Op het platte dak zijn drie panelen geïnstalleerd met een Flatfix Fusion onderconstructie. Het FlatFix Fusion systeem kan ingezet worden voor nagenoeg alle platdak situaties. Door het aerodynamische ontwerp kunnen zowel grote als kleine systemen snel en eenvoudig geplaatst worden met een minimum aan ballast. Door de opstellingshoek van 13 graden zal het PV-systeem bij nagenoeg iedere oriëntatie een zeer goede opbrengst behalen. Daarnaast zijn er 5 zonnepanelen geïnstalleerd op het schuine dak.

Solaredge zonnepanelen

Waterontharder Electrolux 

Waterontharder Electrolux

Wij hebben een 18 liter Electrolux waterontharder in de woning mogen installeren. De Electrolux waterontharder lost elk kalkprobleem in huis op. De compacte, efficiënte designwaterontharder beschermt alle huishoudtoestellen en sanitaire installaties tegen kalkvorming. Kor en Anniek hebben met de waterontharder de volgende voordelen;

Waterontharder

Electrolux - 18liter

Warmtepomp

NIBE - F2120

Zonnepanelen

Solaredge - 325 Wp

Wij hebben voor Koninklijke Damstra Installatiegroep gekozen omdat ze ons hebben begeleid in het complete traject en ons alles uit handen hebben genomen, aldus Kor.

Contact

Wilt u ook, gasloos, energieneutraal of zelfs circulair wonen? Wij helpen u binnen uw mogelijkheden de lat hoog te leggen. Neem vrijblijvend contact op. Wij vertellen u graag alle (on) mogelijkheden.

Vragen?

Heeft u vragen? Stel hem direct of vraag een offerte aan

Offerte Koninklijke Damstra Installatietechniek 0511 42 45 00

  Damstra Installatietechniek
  Al meer dan 100 jaar
  ervaring
  Gekwalificeerd personeel
  en goedgekeurde materialen
  Voorloper op het gebied
  van duurzaamheid
  24 uurs Storingsdienst
  bel gratis 0800 3 234 234
  © 2022 Koninklijke Damstra Installatietechniek